RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

"Крим, ти спиш?" Що значить удар по Чонгарському мосту

Хвалена російська система ППО знову виявилася дірявою

Хвалена російська система ППО знову виявилася дірявою Через Чонгар окупанти тепер не зможуть постачати зброю Фото: з відкритих джерел

Вночі 22 червня пролунав вибух на Чонгарському мосту, що з'єднує материкову Україну з Кримським півостровом. Це не єдиний, але найближчий шлях з окупованого півострова на Запоріжжя, де зараз йдуть запеклі бої між Силами оборони і російськими окупантами. Чи вплине пошкодження мосту на систему постачань в армії окупантів - своїми думками в етері Апостроф TV поділився голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ ІВАН ТИМОЧКО.

Перше. Буквально цього тижня була заявка про те, - і українська сторона це визнала - що в України з'явилися безпілотники, які можуть пролітати більше тисячі кілометрів. При цьому їхнє корисне навантаження наразі не заявлено.

Другий момент. Іде контрнаступ власне на південному напрямку щодо звільнення території України.

І третій момент. Ми розуміємо, щоб знекровити ворога, потрібно виносити їхні логістичні шляхи. От і почався цей процес. А чим конкретно били по мосту, то нехай росіяни визначають. Це вже їхні проблеми. А наше завдання - констатувати успішний удар по мосту.

Дивіться: "Бавовна" на Чонгарі: з'явились перші відео з наслідками ударів по двох мостах

Також треба відмітити, що російська система ППО не настільки сильна, як вони це заявляють на південному напрямку. І нам вдалося промацати їхні сліпі місця. Плюс вони цей удар не передбачили, і те що вони зараз навіть не можуть в унісон заявити, що відбулося з мостом, свідчить про те, що це було для них досить неочікуваним.

Удар по Чонгару робить великі зміни у маршрути постачань армії окупантівФото: з відкритих джерел

Що стосується логістики рашистів, то вони спробують перебудувати її на додаткових напрямках. Але сам факт того, що це вже відбувається, ставить під питання і сумнів ті всі лінії оборони, які вони вибудовують навіть у Криму. І як бачимо, система винесення ворожих логістичних пунктів, шляхів постачання себе вдало зарекомендувала. Українці зуміли ефективно виносити ці пункти, починаючи з середини минулого року, і ця тактика дотепер дає позитивний результат.

Звичайно, що Чонгарський міст - не єдина ціль. З часом ми будемо бачити аналогічну ситуацію з Кримським мостом. Питання в тому, наскільки питання ударів по тому чи іншому мосту прописано і визначено як основні цілі у системі контрнаступу, який зараз відбувається, бо пріоритетність цілей визначається Генеральним штабом. Отже, ми можемо говорити про те, що було виявлено якісь потужні військові колони або військовий шлях, на якому росіяни закцентували увагу для поставки своїх збройних сил.

Цей удар вплине на логістичні схеми росіян, тому що будь-яка армія діє як єдиний організм. І знищення одного ланцюжка поставок впливає на інші. Так, це не єдиний логістичний шлях. Але у такий спосіб ми порушуємо комплекс поставок.

Читайте також

Починаємо з Великодня: головні свята травня в Україні

У травні буде кілька великих святкових дат, які українці завжди відзначають у родинному колі або з друзями

Де злочин? У справі про розкрадання в Нафтогазу 2,2 млрд. грн. відсутні збитки

Ярослав Дубневич має намір звернутися до Європейського суду з прав людини

Пере­завантаження мобілізації та нові правила для водіїв: головні зміни для українців у травні

Найголовніші зміни в Україні в останній місяць весни - торкнуться більшості українців