RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Луб'янка проти "блакитних кровей": міноборони РФ тріщить по швах

Що стоїть за відставкою російського генерал-майора Попова

Що стоїть за відставкою російського генерал-майора Попова Фото:

Командувача 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу збройних сил РФ генерал-майора Івана Попова, який останніми місяцями командував обороною на запорізькій ділянці фронту в Україні, було усунуто з посади. Після чого він звернувся до своїх підлеглих, підтвердив факт свого усунення від командування та жорстко розкритикував найвище військове керівництво росії. Звернення генерала стало надбанням громадськості та спричинило скандал. Що все це означає, якого розвитку подій чекати далі, читайте у колонці координатора групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, спеціально для "Апострофа".

Нині у російському міністерстві оборони назріває досить серйозний розкол усередині генералітету. По суті цей розкол почався ще до маршу Пригожина на Москву, а сам марш його тільки посилив. А саме: виявилось, що є такі генерали, офіцерський склад, які підтримали вагнерівців. І є ті, котрі залишилися прихильниками Шойгу та Герасимова.

Читайте також: Що ж ти, фраєре, здав назад: головні підсумки заколоту Пригожина

Тобто міністерство оборони РФ зараз тріщить по швах. Але відкритої конфронтації всередині генералітету на кшталт маршів, протестів, якихось змов із революційними тенденціями відбуватися не буде. А розпочнеться така дискредитація на рівні: "є чесні генерали, є чесні полковники, які говорять правду, але яким затикають рота, відсувають від влади та позбавляють повноважень". І так далі й тому подібне.

При цьому таких собі "правдорубів" виводитимуть у медійну площину за допомогою певних "розмовляючих голів". Зараз ми побачимо, як повноцінно почне розкриватися весь пул різних груп впливу в міністерстві оборони РФ. Вони, слід зазначити, були досить давно. Одна група впливу, наприклад, займається Луб'янкою, тобто це "ФСБ-шні генерали" при міністерстві оборони. Є інші, так би мовити, "блакитної крові". Яким Шойгу сам собою противний, оскільки вони – спадкові офіцери, спадкові військові, а Шойгу, як відомо, нічого спільного з армією немає.

Цей розкол усередині російського генералітету все більше і більше набуватиме форми та своїх дійових осіб. Україні ця конфронтація, звісно, буде лише на користь. Бо вона послабить саму структуру російської армії. Я не кажу, що структура одразу впаде, або оперативне командування та оперативні штаби стануть недієздатними. Але ця конфронтація внесе свої негативні корективи до загальної групи окупаційних військ РФ.

Читайте також: Потрапив у немилість Кремля: Герасимова відсторонено від командування військами в Україні

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами