RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Зброя "динозаврів" проти сучасної броні: як працюють "боги війни"

Разом із західними зразками ЗСУ використовують озброєння 30-40 років минулого століття

Артилерія ЗСУ Артилерія ЗСУ працює по позиціях ворога Фото: Генштаб ЗСУ

Артилерія продовжує залишатися однією з важливих складових ведення війни, попри появу дронових військ, які є як у лавах ЗСУ, так і в окупантів. Українські "боги війни" мають у своєму розпорядженні чимало зразків західної зброї, які значно переважають артилерійські системи ворога. Однак і стара радянська техніка також працює проти російських загарбників. Детальніше про протистояння "богів війни" - в етері Апостроф TV розповів офіцер артилерії 4-ї бригади "Рубіж" Нацгвардії Володимир Назаренко.

Ми чітко розуміємо нашу відповідальність про те, що не можемо лишати гармати без снарядів і наших побратимів з піхоти без прикриття. Контрбатарейна боротьба ведеться. І коли ворожі гармати починають стріляти, ми маємо робити все, щоб якомога швидше погасити вогонь ворога і знищити ворожу артилерію.

Читайте: Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Звісно, хотілося б набагато більше боєприпасів, вогневої потужності і щільності вогню. Бо це те, що дозволяє переважати ворога. І для того, щоб звільняти наших громадян з рабства, звільняти наші території і знищувати окупантів, треба перевага у вогневій потужності. Для цього треба набагато більше снарядів, адже у ворога на сьогодні є перевага. По кількості гармат і снарядів ворог може дозволити собі бомбардувати ближній і дальній тили.

Що стосується технічної складової. Ми працюємо як з західними зразками озброєнь, так і з радянською технікою. Звісно, що технічні характеристики західної зброї є значно кращими за такими показниками як точність, купність, площа, яку накриває снаряд, влучність, дальність, швидкість наведення, автоматизація тощо. Можна з впевненістю сказати, що західна зброя створена для того, щоб точково знищувати ворога і виконувати конкретні задачі.

Читайте: Час Х наближається: де Росія готує удар, а де буде імітація

Радянська ж зброя створена фактично для масовості і вся доктрина радянської імперії побудована на тому, що вони хотіли передавити, закидати м'ясом і масою. Навіть під час виробництва танків "совєти", готуючись до третьої світової, прекрасно розуміли, що має бути десятикратна перевага в танках. Тобто на один західний танк має бути десять московських танків. І тоді прекрасно розуміли, що один навіть надсучасний західний танк одночасно не зможе дати раду десятьом радянським танкам.

Однак крім західної зброї ми активно використовуємо мінометні системи 1937-38 років, які навіть зараз доволі сильно показують свою ефективність. Ворог також активно використовує ці системи. А якщо брати системи піхотного озброєння, то використовувалися як нами, так і з тої сторони, ще більш старіші зразки озброєння, на кшталт кулеметів "Максим".

Читайте: Російським танкам кінець: Україна отримає нові розумні ракети

Читайте також

Мрію, щоб люди у всьому світі спілкувалися українською мовою, - казахстанська правозахисниця

Багато громадян Казахстану підтримують Україну, але казахстанська влада завжди вела багатовекторну політику

Захід лише розігріває апетити Путіна - боєць 23 бригади "Буревій"

Військовослужбовець 23-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Олексій Чайковський - відверто про війну в Україні

Фейки та штурми: що зараз відбувається під Часовим Яром

Незважаючи на фейкові перемоги, насправді росіяни не можуть досягти результатів на Донбасі