RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

У ватажка ДНР з'явилися нові фантазії щодо України

Кремлівські шавки на Донбасі не несуть загрози самі по собі, впевнений Дмитро Тимчук

Кремлівські шавки на Донбасі не несуть загрози самі по собі, впевнений Дмитро Тимчук Фото: EPA/UPG

Заява ватажка бойовиків так званої ДНР Олександра Захарченка про те, що потрібно вбити півтора мільйона начебто проросійські налаштованих жителів на Донбасі, щоб повернути регіон в Україну, не несе ніякої загрози. Таку думку висловив "Апострофу" керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Захарченко залишається в своєму репертуарі. І я не думаю, що всі його висловлювання про те, що "ми дійдемо до Ла-Маншу, що ми завтра захопимо Київ, потім захопимо Харків", чогось варті. Я не думаю, що ці заяви Захарченка з кимось узгоджуються. Та і його рівень інтелектуального розвитку залишає бажати кращого.

З іншого боку, це емоції у відповідь на закон щодо реінтеграції Донбасу, який буде ухвалюватися у другому читанні. Я впевнений, що в Москві, Луганську і Донецьку уважно вивчили обидва законопроекти - і закон №7163 ("Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях"), і №7164 ("Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей").

А півтора мільйона жителів Донбасу, яких "треба вбити" - це не більше, ніж емоційна фантазія і бурхлива уява пана Захарченка та його реакція на ці закони.

Коли йдеться про те, що півтора мільйона людей будуть битися до останньої краплі крові проти "української хунти" в разі військового вирішення проблеми Донбасу, я особисто в це абсолютно не вірю. Тут потрібно розуміти, що і навесні 2014 року жителі Донбасу не так сильно рвалися воювати з "проклятою київською хунтою". Якби не російські найманці і регулярні підрозділи ЗС РФ, то ніякої проблеми Донбасу на сьогодні б не було.

Тому загрозу можуть нести тільки дії Росії, а не цих шавок з так званих ЛНР і ДНР.

Інтерв'ю з Дмитром Тимчуком читайте на "Апострофі" в найближчі дні.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити

Каховське море перетвориться на мертву пустелю: головні наслідки підриву Каховської ГЕС

Теракт Росії на Каховській ГЕС призвів до двох глобальних проблем – перша екокатастрофа та друга – ядерна загроза всій Європі