RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Кремль підготував нову атаку проти України: ціль - у Києві

Юрій Карін розповів про новий план Кремля щодо України

Юрій Карін розповів про новий план Кремля щодо України Фото: EPA/UPG

Українські та закордонні ЗМІ поширили новину про те, що терористи "Ісламської держави" готують атаки в Києві під час проведення фіналу Ліги чемпіонів 26 травня. Таке повідомлення з'явилося в Telegram нібито від імені ІДІЛ. Служба безпеки України поспішила заспокоїти фанатів і простих громадян: за даними експертів спецслужби, акаунт, на якому розмістили попередження про теракт, не має відношення до "Ісламської держави". Кому ж вигідно поширювати подібні фейки напередодні важливої спортивної події в українській столиці і як із ними може бути пов'язана Росія, "Апострофу" розповів військовий оглядач Юрій Карін.

З наближенням фіналу Ліги чемпіонів у Києві Україна стала об'єктом постійних інформаційних атак. Ініціаторів вкидань легко ідентифікувати за топорністю виконання і геббельсівським мисленням – це суміжна держава, яка здійснює збройну агресію проти нашої країни та веде гібридну війну з іншим світом. Ще одна важлива деталь, на якій постійно проколюється кремлівська пропаганда: свого кінцевого споживача вона бачить темною і малограмотною істотою, яка сліпо вірить у будь-яку маячню, що доноситься з телевізора.

Ця аудиторія зрозуміла – російський ватник, що живе без газо- та водопроводу, але сліпо вірить у вибудувану російськими засобами пропаганди картину зруйнованої до фундаменту України. Країни, в якій апріорі неможливе проведення на високому рівні найголовнішого матчу найбільш рейтингового європейського футбольного клубного турніру. А велика кількість вболівальників і високих гостей, які прибули в столицю "бандерівської хунти", просто порве ватні стереотипи. Ну і напередодні ЧС-2018 з футболу, який став токсичним через його місце проведення, як обійтися без феесбешної ІДІЛ? Тим більше в РФ, де влада звикла забивати голови населення інформаційними і реальними вибухами в стилі Каширського шосе...

Тому російська пропаганда і спецслужби активно почали зображати в інформаційному просторі "українські реалії" через призму розуміння поголів'ям власної країни. Аж до погроз із боку ІДІЛ. Додають тонів до нагнітання картини наші "консерви", медіа з низькою соціальною відповідальністю та фінансуванням в рублях, а також європейські "корисні ідіоти" Кремля. Уже лунають думки, що чим ближче до дня проведення фіналу ЛЧ, тим більше ймовірність практичного втілення провокацій російських спецслужб в Києві. Усі чудово пам'ятають, як на Євро-2016 "бойові загони російських уболівальників" влаштовували криваві побоїща і не тільки.

Читайте також: Доводиться добиратися через Донецьк: американське видання зганьбилося зі статтею про фінал Ліги чемпіонів в Києві

Не дивно, що на тлі "успішних дій ФСБ" з розкриття "осередків ІДІЛ" в Росії, які "готували теракти" на об'єктах ЧС-2018, а також напередодні фіналу ЛЧ в Києві, з'явилася інформація на "Telegram-каналах ІДІЛ" про погрози фанатам "Реала" і "Ліверпуля". Відразу ж на підтвердження "такої можливості" у зарубіжних ЗМІ почали з'являтися "нейтральні матеріали" на "підтвердження можливості перебування ІДІЛ в Україні". При цьому деякі "експерти", на яких посилаються в англомовній пресі, і раніше говорили про "такі речі"...

Усе це – ланки інформаційної операції російського агресора із "заселення" в Україну ІДІЛ і щодо "дружби Халіфату з каральними батальйонами", яка розкручується з 2015 року.

Футбольний інформаційний тероризм РФ проти України продовжиться на ЧС-2018. Його програма максимум для санкційного Кремля – створити видимість відсутності ізоляції з максимальною кількістю гостей. І попутно на цьому бенефісі "світового визнання супердержави" можна розіграти "українську карту" з войовничими ультрас і планованими ними терактами. Благо, винних можна призначити з числа гастарбайтерів чи завезти з ОРДЛО.

Читайте також

Хвиля підліткових самогубств в Україні: як врятувати наших дітей

Розповідаємо про причини підліткових самогубств, яких зараз в Україні побільшало - і як їх зупинити