RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

«Якщо операцію готував Сирський, вона буде нестандартною». Що кажуть експерти про бої під Курськом та можливе захоплення АЕС

ЗСУ Фото: facebook.com/22ombr

«Апостроф» опитав військових експертів про активні бойові дії у Курській області Росіїської Федерації, які там розпочалися 6 серпня 2024 року. Одне з питань до експертів — чи буде захоплена Курська атомна електростанція.

Ігор Романенко, генерал, військовий експерт:

"Теоретично шанси захопити Курську АЕС є. Але для цього потрібно підсилення. Яка мета цього прориву – велике питання. Крім того, інформації обмаль. Відомо тільки, що йдуть бої. Будем стежити по джерелам".

Владислав Селезньов, військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ:

"Ми не знаєм яке завдання поставлено перед нашими підрозділами, які ведуть бої у Курській області. А тому казати про взяття під контроль Курської АЕС зарано. Наразі ситуація на цьому напрямку інтенсивна. Можна навіть зазначити, що через події у Курській області суттєво зменшились атаки ворога на Донеччині. Ворог змушений перекидати підкріплення. Можу зазначити, якщо операцію по Курській області готував Сирський, то вона буде нестандартною".

Іван Ступак, військовий експерт, колишній офіцер СБУ:

"Теоретично узяти під контроль Курську АЕС можна. Але для чого? Щоб поторгуватись з росіянами і обміняти на Запорізьку АЕС? На мій погляд, це безглуздо. По-перше, треба пройти 90 кілометрів під вогнем ворога, який утюжить авіацією і нести колосальні втрати. По-друге, узявши під контроль АЕС, її треба утримувати і обслуговувати. А це складно. АЕС - великий об'єкт, його обслуговування дещо відрізняється від обслуговування Запорізької станції. І головне. Ми що, будемо займатись ядерним тероризмом? Ми ж не Росія. Що скажуть наші західні партнери на це?

Я думаю, що головне завдання цієї операції не захоплення Курської АЕС, а відтягування сил росіян з Харківського напрямку. Може стояти мета змусити ворога перекинути свої війська з Харківщини на Курську область і таким чином ми зможемо вийти на кордони Харківщини і закрити їх".

Читайте також

Новини партнерів