RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

За Крим і Донбас: складно уявити, що Росію не позбавлять чемпіонату світу з футболу

Рабинович не уявляє, як Росія проведе чемпіонат світу

Рабинович не уявляє, як Росія проведе чемпіонат світу Фото: EPA/UPG

Проведення чемпіонату світу-2018 з футболу в країні, де державні чиновники є злочинцями, - це абсолютно ненормальна ситуація. Складно уявити, що Росія прийме чемпіонат світу, враховуючи, що олімпійську збірну РФ відсторонили від Олімпіади-2018. Таку думку висловив "Апострофу" російський блогер і фінансист Слава Рабинович.

Я з самого початку агресії Росії проти України в 2014 році публічно багато разів говорив, що не уявляю, яким чином РФ може приймати в себе чемпіонат світу з футболу в 2018 році після всього того, що сталося - після Криму, Донбасу, збитого Boeing MH17 тощо.

Мені досі важко уявити, що цей чемпіонат світу відбудеться в Росії. Тим більше, після того, що сталося з відстороненням олімпійської збірної РФ від Олімпіади в Південній Кореї, і після того, що стало відомо про колишнього міністра спорту Віталія Мутка, якого не звільнили з ганьбою і не притягнули до кримінальної відповідальності, а, навпаки, підвищили на посаді, призначивши віце-прем'єром російського уряду. Я ще хочу нагадати, що Віталій Мутко є президентом Російського футбольного союзу (РФС).

І як президент РФС він, звичайно ж, уособлює собою і вдає з себе чиновника, який одночасно є державним і посадовим злочинцем. З цих фактів читачі можуть самі зробити висновок з приводу того, що може статися з чемпіонатом світу з футболу в контексті країни його проведення.

Я особисто як уболівальник був би засмучений, що чемпіонат світу не відбудеться в Росії, якщо дійсно так станеться. Але при цьому я погодився б із рішенням ФІФА про перенесення чемпіонату в Англію або США.

Читайте також: Путін остаточно "всіх переграв": ядерна зброя не допоможе

Чи загрожує російській збірній дискваліфікація? Складно сказати. Можуть перевіряти на допінг і може розгорітися новий скандал. А також може братися до уваги те, що Мутко, незважаючи ні на що, є президентом РФС. Ми також знаємо, що Мутку заборонено Міжнародним олімпійським комітетом відвідувати будь-які Олімпіади протягом всього його життя. Також призупинено членство президента НОК Росії Олександра Жукова в МОК. І всі ці чиновники продовжують перебувати на своїх посадах в Росії.

Цей факт кругової поруки, який в Росії називається "своїх не здаємо" (а "свої" - це тільки члени путінського ОЗУ) - я точно знаю, що це є абсолютно жахливим фактором у розгляді того, що застосовується по відношенню до Росії. Тому що весь цивілізований світ не функціонує за такими правилами.

Коли чиновник є державним злочинцем, його злочини доведені, і коли йому нічого за них не загрожує, і він ще отримує підвищення в посаді - це абсолютно неприйнятна ситуація для цивілізованого світу.

Читайте також

Манчестер Сіті - Реал - 4:5 Лунін виводить Королівський клуб у півфінал Ліги чемпіонів

Манчестер Сіті та мадридський Реал визначили останнього півфіналіста Ліги чемпіонів

Барселона - ПСЖ - 1:4 каталонці билися як леви, але далі йде Париж

Матчі Барселона – ПСЖ та Боруссія – Атлетико порадували вболівальників у чвертьфіналі Ліги чемпіонів

Атлетіко - Жирона - 3:1 гол та промах Довбика

Довбик знову забив на Жирону, яка зіграла драматичний матч проти Атлетіко у Мадриді