RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Вони влаштують війну: все про майбутній супербій Дерев'янченко - Головкін у Нью-Йорку

6 жовтня Дерев'янченко битиметься за пояси IBF і IBO

6 жовтня Дерев'янченко битиметься за пояси IBF і IBO Фото: Апостроф / Колаж

У неділю, 6 жовтня, у Нью-Йорку на арені "Медісон Сквер Гарден" українець Сергій Дерев'янченко зробить спробу завоювати чемпіонські пояси за версіями IBF і IBO. Перешкодою на шляху до жаданої мети для нього є один з найсильніших боксерів планети Геннадій Головкін з Казахстану.

"Апостроф" звертає увагу на найцікавіші моменти майбутнього поєдинку претендентів на два чемпіонські титули.

ТИЖДЕНЬ ДО БОЮ: РОЗКЛАД ЗАХОДІВ

У вівторок, 1 жовтня, Дерев'янченко і Головкін провели відкриті тренування перед боєм, а на наступний день відбулася прес-конференція.

Церемонія зважування відбудеться у п'ятницю, 4 жовтня. Ну а сам бій пройде вночі 6 жовтня.

Бій Дерев'янченко і Головкіна: відбулися важливі зміни

СТАТИСТИКА БОЇВ

Для Дерев'янченка це буде 15-й бій на професійному ринзі. У його пасиві лише одна поразка: 27 жовтня 2018 року в тому ж Нью-Йорку він поступився американцеві Деніелу Джейкобсу роздільним рішенням суддів. Після цього він переміг одноголосним рішенням суддів німця Джека Кулкая.

Головкін проведе 42-й бій на професійному ринзі. Він не зміг виграти тільки два бої, причому обидва - у мексиканця Сауля Альвареса. Перший поєдинок між ними завершився внічию. У другому бою сильнішим виявився Альварес.

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО БОКСЕРІВ

На аматорському рівні 33-річний Дерев'янченко ставав третім призером чемпіонату світу. У професіоналах українець дебютував у 2013 році. У минулому році він вже мав можливість завоювати титул чемпіона світу за версією IBF, проте не використав її у бою з Джейкобсом.

37-річний Головкін у любителях ставав другим на Олімпіаді і вигравав чемпіонат світу. На професійному рингу він дебютував у 2006 році і володів усіма чемпіонськими поясами в середній вазі - WBA, IBF, WBC, IBO і The Ring.

Перевагу у зрості та розмаху рук має казахстанець - 179 см проти 175 см і 178 см проти 171 см відповідно. Відсоток перемог нокаутом також вищий у Головкіна - 85% проти 71%.

Цікаво, що Дерев'янченко і Головкін вже зустрічалися в рингу, причому двічі. Обидва бої відбулися ще до виходу боксерів на професійний ринг, і в обох випадках перемога залишалася за казахстанцем.

СЛОВА БОКСЕРІВ

Перед боєм Дерев'янченко заявив, що неодмінно повернеться в Україну у статусі чемпіона світу: "Я виграю і буду слідувати за моїми друзями Ломаченком і Усиком. Те, що я роблю в ринзі - це для народу України. Їжджу додому так часто, як тільки можу. І наступного разу я повернуся туди чемпіоном світу".

У свою чергу, Головкін заявив, що трохи побоюється майбутньої зустрічі в рингу з українцем: "Я дуже схвильований, чекаю з нетерпінням. Звичайно, я дуже хочу провести цей бій. Знаю Сергія вже довгі роки, він дуже сильний боєць. Це справжня битва. Якщо чесно, я трохи побоююся, адже мені належить битися з дуже сильним суперником. Він виглядає здорово, дуже сильний, відчуває, що настав його час. Але ніхто не знає, як все складеться".

ДУМКИ ФАХІВЦІВ

ДЕРЕВ'ЯНЧЕНКО - ГОЛОВКІН: ПРОГНОЗ БУКМЕКЕРІВ

Майбутній бій між Дерев'янченком і Головкіним викликає інтерес не тільки в Україні і Казахстані, а й в усьому світі. Фахівці вже діляться своїми прогнозами та очікуваннями від поєдинку.

Так, відомий британський промоутер Едді Хірн чекає від бою справжньої війни: "Головкін спробує змусити Дерев'янченка битися. Останній бій Сергія проти Джека Кулкая був захоплюючим. Йому подобається стояти на місці і битися. Дерев'янченко - великий і сильний хлопець. Мені здається, що вони влаштують війну".

Президент Національної ліги профі-боксу України Михайло Зав'ялов у свою чергу зазначив: "Я не думаю, що бій може тривати всі 12 раундів. Думаю, хтось когось нокаутує. Подивимося, хоча і нокаутери можуть пройти всю дистанцію, подивимося. Бокс - є бокс".

Спортивний юрист Курт Емхофф з Нью-Йорка заявив наступне: "Хороший бій. Знаю, що Геннадій Головкін двічі побив Сергія Дерев'янченка в любителях. Це буде конкурентний поєдинок".

Чемпіон світу у напівважкій вазі Олександр Гвоздик сказав: "Чесно, для мене цей бій дуже цікавий, тому що я вважаю, що у Сергія дуже високі шанси, незважаючи на те, що навряд чи йому їх хтось із фахівців дає. Ну зрозуміло, що Головкін - це Головкін. Головкін - це монстр. Але мені здається, що у Сергія дуже високі шанси з ним".

Усик, Гвоздик та інші: розклад головних боксерських поєдинків осені

Читайте також

Манчестер Сіті - Реал - 4:5 Лунін виводить Королівський клуб у півфінал Ліги чемпіонів

Манчестер Сіті та мадридський Реал визначили останнього півфіналіста Ліги чемпіонів

Барселона - ПСЖ - 1:4 каталонці билися як леви, але далі йде Париж

Матчі Барселона – ПСЖ та Боруссія – Атлетико порадували вболівальників у чвертьфіналі Ліги чемпіонів

Атлетіко - Жирона - 3:1 гол та промах Довбика

Довбик знову забив на Жирону, яка зіграла драматичний матч проти Атлетіко у Мадриді