RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Американсько-українські розбірки в Чикаго: все про бій Усик - Візерспун

13 жовтня Усик проведе дебютний бій у надважкій вазі

13 жовтня Усик проведе дебютний бій у надважкій вазі

У суботу, 12 жовтня (вранці 13 жовтня за київським часом), у Чикаго на "Вінтраст Арені" українець Олександр Усик проведе свій дебютний бій у надважкій ваговій категорії. Суперником нашого співвітчизника буде непереможний нідерландець Тайрон Спонг американець Чазз Візерспун на прізвисько "Джентльмен". Ситуація з проваленим допінг-тестом нідерландським боксером вже відходить на другий план, тоді як вся увага українських любителів боксу спрямована на нового суперника нашого співвітчизника.

"Апостроф" знайомить з найцікавішими моментами майбутнього боксерського поєдинку між українцем і американцем.

ЗАХОДИ ПЕРЕД БОЄМ УСИК - ВІЗЕРСПУН

У понеділок, 7 жовтня, Усик і його команда прибули в Чикаго. 10 жовтня боксери провели відкриті тренування. А вранці 11 жовтня суперники зустрілися на дуелі поглядів.

Увечері того ж дня відбулася церемонія зважування. Як і очікувалося, американець значно важчий за українця. Вага Усика - 97,5 кг, а під американцем ваги показали 109,8 кг.

Сам поєдинок пройде в ніч з 12 на 13 жовтня. По Києву бій почнеться орієнтовно о 6:00 ранку.

Потужна робота: в мережі з'явилися унікальні кадри тренування Усика

СТАТИСТИКА БОЇВ УСИКА І ВІЗЕРСПУНА

Для Усика це буде 17-й бій на професійному ринзі. У його пасиві немає жодної поразки. В останньому бою, який відбувся у листопаді минулого року у Манчестері (Велика Британія), він нокаутом переміг місцевого боксера Тоні Беллью. Це була для українця 12-а дострокова перемога у професіоналах.

Візерспун у найближчу неділю проведе свій 42-й бій на професійному ринзі. В активі американця 38 перемог (29 нокаутом) і 3 поразки. В останньому бою, який відбувся в березні цього року, "Джентльмен" переміг нокаутом колумбійця Сантандера Сільгадо.

Усик і "Джентльмен" провели відкриті тренування перед боєм: відео

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО БОКСЕРІВ

На аматорському рівні 32-річний Усик вигравав усі можливі титули - олімпійського чемпіона, чемпіонів світу та Європи. У професіоналах він став першим серед українців абсолютним чемпіоном світу. Після підкорення цієї висоти Усик прийняв рішення перейти з важкого до надважкого дивізіону.

38-річний Візерспун професійну кар'єру розпочав у 2004 році. У любителях він провів 32 бої. Його рекорд: 26 перемог і 6 поразок. У профі у американця було дві можливості завоювати хоч якийсь більш-менш значимий титул, проте ними він не скористався. У першому випадку він програв Крісу Арреолі, а в другому - Сету Мітчеллу.

Перевагу у зрості має американець - 193 см проти 190 см. А ось відсоток перемог нокаутом вищий у Усика - 75% проти 71%.

Американський "Джентльмен": що відомо про першого суперника Усика в суперважкій вазі

СЛОВА БОКСЕРІВ

Усик заявив, що в цей уїк-енд на вболівальників чекає грандіозне шоу: "Я хочу подякувати своїй команді, що вона так швидко відреагувала на те, що сталося - це найкраща команда у світі. Також хотів би подякувати опонентові, який погодився зі мною боксувати. Приходьте в суботу, буде грандіозне шоу".

У свою чергу, Візерспун заявив, що вірить у себе і свої сили: "Перемога в поєдинку з ним кардинально змінить моє життя. Мені нема чого втрачати. А той, кому нема чого втрачати, дуже небезпечний. Ніхто не дає мені шансів на перемогу. Але я вірю в себе, один удар може змінити все. На мене не чиниться тиск, я буду робити те, що я роблю. Я можу добре пробивати. Я не кажу, що я Майк Тайсон, але у мене є удар".

ДУМКИ ФАХІВЦІВ

УСИК - ВІЗЕРСПУН: ПРОГНОЗ БУКМЕКЕРІВ

Думки фахівців щодо майбутнього Усика у надважкій вазі різняться. Одні вважають, що українець здатний стати одним з найсильніших боксерів планети в королівському дивізіоні. Інші дотримуються думки, що йому буде складно протистояти габаритним хлопцям на зразок Деонтея Уайлдера і Тайсона Ф'юрі. Проте, в майбутньому бою більшість ставить саме на Усика.

Так, легендарний американський тренер Тедді Атлас заявив: "Людям потрібно запам'ятати ім'я Олександра Усика, тому що це хлопець, що може бути наступним чемпіоном світу у надважкій вазі. Деякі приводять аргумент, що він недостатньо великий. У нього є щось, чого немає у великих хлопців - робота ногами. Плюс він розумний. Він може переміщатися навколо великих хлопців, може перехитрити їх, бути швидшим за суперника. Він робить те, що показує нам Ломаченко. Що буде звучати довше в майбутньому поєдинку: гімни або бій? Думаю, гімни".

Тайсон Ф'юрі, кривдник Володимира Кличка, вже заявив, що Усик може стати для нього одним з найскладніших суперників: "Не бачу нікого, хто може створити мені проблеми. Можливо, Олександр Усик. Він здається незручним хлопцем. Усик - лівша, абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі, непереможний чемпіон. Так що, ймовірно, він наступний найскладніший виклик для мене".

Усміхнений Усик і сумний Візерспун: відео першої битви поглядів

У той же час оглядач видання Boxing Scene Майк Розенталь вважає, що в українця можуть виникнути проблеми в супертяжах: "Усик - обдарований боксер. Проблемою може бути недолік у габаритах у порівнянні з суперважковаговиками. Усик може побити більшість важковаговиків. Питання в тому, як він выступить з найкращими? З тими, у кого є сила, що може компенсувати навички Усика?".

Російський коментатор Григорій Стангріт заявив наступне: "Якщо Усику після поєдинку проти Візерспуна дати бій за чемпіонський титул - він його виграє. Але, є один момент. Я чітко можу уявити, як він переможе будь-кого, але що робити з Тайсоном Ф'юрі, я не знаю. Він божевільний і так скаче на ногах, що я не знаю, що з ним робити. Якщо не брати до уваги Ф'юрі, я можу уявити, що Усик здатний виграти у будь-кого з топів суперважкої ваги".

Усик, Гвоздик та інші: розклад головних боксерських поєдинків осені

Читайте також

Манчестер Сіті - Реал - 4:5 Лунін виводить Королівський клуб у півфінал Ліги чемпіонів

Манчестер Сіті та мадридський Реал визначили останнього півфіналіста Ліги чемпіонів

Барселона - ПСЖ - 1:4 каталонці билися як леви, але далі йде Париж

Матчі Барселона – ПСЖ та Боруссія – Атлетико порадували вболівальників у чвертьфіналі Ліги чемпіонів

Атлетіко - Жирона - 3:1 гол та промах Довбика

Довбик знову забив на Жирону, яка зіграла драматичний матч проти Атлетіко у Мадриді