RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Тиждень до повернення Ліги чемпіонів: чого чекати від матчів 1/8 фіналу

Ігри головного європейського клубного турніру відновляться вже 18 лютого

Ігри головного європейського клубного турніру відновляться вже 18 лютого

У вівторок, 18 лютого, двома матчами 1/8 фіналу відновляться ігри поточного розіграшу Ліги чемпіонів. "Апостроф" намагається розібратися, в якому стані найсильніші команди Європи підходять до вирішальної стадії сезону.

КАЛЕНДАР ЛІГИ ЧЕМПІОНІВ СЕЗОНУ-2019/2020

БОРУССІЯ - ПСЖ
Вівторок, 18 лютого

"Боруссія" демонструє непогану результативність у чемпіонаті Німеччини, забивши в останніх чотирьох зустрічах 18 м'ячів. Здорово влився в колектив Ерлінг Холанд, який є одним з найкращих бомбардирів поточного розіграшу Ліги чемпіонів. У складі "Зальцбурга" він забив 8 м'ячів. Однак слід відзначити, що у першому матчі з чемпіоном Франції дортмудцям через травми не допоможуть Томас Ділейні і Марко Ройс.

В активі "ПСЖ" 20-матчева безпрограшна серія. Всі лідери команди, за винятком Неймара, у строю. Однак, швидше за все, бразилець повернеться у стрій до відновлення ігор у Лізі чемпіонів. Під питанням лише участь у першій зустрічі з "Боруссією" захисників Хуана Берната, Коліна Дагба і Абду Діалло.

АТЛЕТІКО - ЛІВЕРПУЛЬ
Вівторок, 18 лютого

У "Атлетіко" є проблеми не тільки з грою в поточному сезоні - команда виграла лише один з останніх шести матчів і на даний момент веде боротьбу за потрапляння в зону Ліги чемпіонів у чемпіонаті Іспанії - але і з травмованими. Лише днями у стрій повернулися Коке і Хосе Хіменес, продовжують відновлюватися від пошкоджень Сантьяго Аріас, Ектор Еррера, Кіран Тріпп'єр, Жоау Феліш, Альваро Мората і Дієго Коста. Не виключено, що останні шестеро будуть не готові зіграти наступного вівторка.

А ось у суперників "матрацників" по 1/8 фіналу ЛЧ зі справами все ОК. Доброю новиною для "Ліверпуля" стало повернення до тренувань Садіо Мане. У лазареті команди перебуває лише Натаніель Клайн, а форму "червоні" демонструють просто феноменальну. У чемпіонаті Англії діючий переможець Ліги чемпіонів має 16-матчеву переможну серію. Здається, що в цій парі вже все ясно.

АТАЛАНТА - ВАЛЕНСІЯ
Середа, 19 лютого

"Аталанта", яка, до слова, залишила за бортом 1/8 фіналу ЛЧ донецький "Шахтар", не розгубила минулорічної форми. Команда доки з успіхом бореться за зону Ліги чемпіонів у Серії А і не має кадрових проблем. У списку травмованих значиться лише Бошко Сута. Що стосується півзахисника збірної України Руслана Малиновського, то поки він не став основним гравцем для команди з Бергамо. Однак днями саме гол 26-річного хавбека приніс "Аталанті" перемогу в Серії А над "Фіорентиною".

У "Валенсії" проблем куди більше. Команда програла два останні матчі у внутрішньоіспанських турнірах. Ситуація для "кажанів" ускладнюється кадровими проблемами. Тільки в понеділок після травми до тренувань приступив Кевін Гамейро. Продовжують перебувати в лазареті Яспер Сіллессен, Крістіано Піччіні, Ману Вальєхо та Есекьєль Гарай, який вилетів до кінця сезону. У понеділок до списку травмованих додався ще й Хосе Луїс Гайя.

ТОТТЕНГЕМ ГОТСПУР - РБ ЛЕЙПЦИГ
Середа, 19 лютого

Головною втратою для "Тоттенгем Готспур" у нинішньому сезоні є травма Харрі Кейна, через яку він не зіграє мінімум до травня. Також пошкодження у складі "шпор" мають Бен Девіс і Мусса Сіссоко. Що стосується результатів, то після приходу у клуб Жозе Моурінью команда зуміла виправити справи в чемпіонаті Англії і втрутитися в боротьбу за зону Ліги чемпіонів. На сьогоднішній день безпрограшна серія "Тоттенгем Готспур" у всіх турнірах становить 6 матчів.

"РБ Лейпциг", навпаки, не може виграти в чотирьох поєдинках поспіль, через що команда втратила лідерство в чемпіонаті Німеччини. У першому матчі з "Тоттенгем Готспур" "бикам" точно не допоможуть їх капітан Віллі Орбан, ще один центральний захисник Ібрагіма Конате і хавбек Кевін Кампль.

ЧЕЛСІ - БАВАРІЯ
Вівторок, 25 лютого

"Челсі" не вирізняється стабільністю при Френку Лемпарду, проте команда продовжує триматися в зоні Ліги чемпіонів у чемпіонаті Англії. Останні результати "синіх" не вселяють оптимізму їх фанатам (всього 1 перемога в останніх 4 матчах). Ще однією проблемою для лондонців може стати напружений графік - перед зустріччю з чемпіоном Німеччини вони зіграють з "Манчестер Юнайтед" і "Тоттенгем Гостпур". У лазареті "Челсі" на сьогоднішній день знаходяться всього два гравці - Марко ван Гінкель і Рубен Лофтус-Чик.

"Баварія" при Гансу-Дітеру Фліку виграла 12 з 15 матчів. Мюнхенці нарешті повернули собі лідерство в чемпіонаті Німеччини, однак не скористалися можливістю піти у відрив від конкурентів, зігравши внічию з "РБ Лейпциг" в останньому матчі. Список травмованих "Баварії" на даний момент складається з трьох футболістів: Хаві Мартінеса, Нікласа Зюле і Івана Перішича. Головною ударною силою команди залишається Роберт Левандовськи, який забив у поточному сезоні на клубному рівні 35 м'ячів у 30 іграх.

НАПОЛІ - БАРСЕЛОНА
Вівторок, 25 лютого

Це єдина пара в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, у якій зустрічаються команди, що змінили наставників по ходу поточного сезону. "Наполі" рокіровка на тренерському містку поки особливої користі не принесла. При Дженнаро Гаттузо команда провела 10 матчів: 5 виграла і 5 програла. При цьому в чотирьох останніх іграх було три поразки. Це явно не той результат, на який розраховують у Неаполі. Матч з чемпіоном Іспанії точно пропустить Кевін Малку. Під питанням участь у зустрічі Фаузі Гулама, який також травмований.

У "Барселони" кадрова ситуація набагато гірша. Через важкі травми в Неаполі не зіграють Луїс Суарес і Усман Дембеле. Також зараз проблеми зі здоров'ям є у Нето, Жерара Піке, Самюеля Умтіті. Однак вони, швидше за все, встигнуть відновитися до 25 числа. Після заміни Ернесто Вальверде на Кіке Сетьєна на тренерському містку говорити про те, що "синьо-гранатові" заграли на порядок краще, доки не доводиться, однак деякі зрушення в бік прогресу все ж є.

РЕАЛ - МАНЧЕСТЕР СІТІ
Середа, 26 лютого

Мабуть, найцікавіша пара 1/8 фіналу. Обидві команди входять у число головних претендентів на перемогу в турнірі. "Вершкові" вже виграли один трофей у поточному сезоні (Суперкубок Іспанії) і вилетіли з Кубка країни. У Ла Лізі команда лідирує, маючи 5-матчеву переможну серію і 3-очкову перевагу над "Барселоною". Точно "Реалу" у протистоянні з поки ще чемпіоном Англії не допоможе Марко Асенсио. Під питанням участь у грі в Мадриді Хамеса Родрігеса і Маріано Діаса. Еден Азар, що вже відновився після травми, посилено працює, щоб набрати форму до відновлення ігор у Лізі чемпіонів.

У "Манчестер Сіті" на поточний момент часу єдина втрата - це Рахім Стерлінг. Однак провідний гравець "городян" повинен вже на цьому тижні повернутися в загальну групу. Поточний сезон у чемпіонаті Англії команда Хосепа Гвардіоли проводить значно слабкіше, ніж минулий. Проте в Лізі чемпіонів вона залишається одним з головних претендентів на підсумкову перемогу.

ЛІОН - ЮВЕНТУС
Середа, 26 лютого

"Ліон" буде протистояти чемпіону Італії без капітана і ключового гравця Мемфіса Депая, а також півзахисника Жеффа Рен-Аделеда, які вибули до кінця сезону. Також у лазареті команди перебувають Умар Соле і Карл Токо Екамбі. Не додає оптимізму вболівальникам і форма "Ліона", який не може виграти три гри поспіль (2 поразки і нічия).

У "Ювентуса" 26-го числа точно не зіграє Меріх Деміраль. Також до цього дня не встигнуть відновитися від травм Джорджио К'єлліні, Самі Хедіра і Дуглас Коста. Під питанням участь у грі Данило і Федеріко Бернардескі. Перед відновленням ігор у Лізі чемпіонів "стара синьйора" також має проблеми з ігровою формою. Туринці програли 2 з останніх 3 матчів і поступилися лідерством у Серії А "Інтеру".

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії