RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

5 причин, чому Україна переможе Англію

Англійці фаворити матчу, але й Україна має свої козирі

Англійці фаворити матчу, але й Україна має свої козирі

У заключному чвертьфінальному матчі чемпіонату Європи-2020 по футболу зіграють збірні України та Англії.

УКРАЇНА - АНГЛІЯ: ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЮ

Звичайно ж, на папері фаворитом є збірна Англії. Та й букмекерські котирування говорять на користь родоначальників футболу (на перемогу англійців букмекери дають скромний коефіцієнт 1,40, а перемога "синьо-жовтих" оцінюється коефіцієнтом 8,50). Але футбол тим і прекрасний, що далеко не завжди перемагає фаворит. До того ж, і в України є свої козирі проти фаворита.

"Апостроф" називає п'ять причин, чому Україна може обіграти англійців.

Місце зустрічі: Рим, "Стадіо Олімпіко"

Час матчу: 22:00 за київським часом (21:00 за місцевим).

Недооцінка і тягар відповідальності

Багато експертів з Туманного Альбіону в один голос заявляють, що Англія отримала найлегшого суперника. Мовляв, головне вийти на поле - і ти вже в півфіналі.

Навіть наставник англійців Гарет Саутгейт звернув на це увагу: "Виникає ця думка, що нам потрібно всього лише вийти на поле - і ми вже в півфіналі. Але ми дуже чітко розуміємо, що весь фокус тільки на цьому матчі. Ми повинні правильно підготувати свій план, менталітет зіграє вирішальне значення".

А ось що говорили західні легенди футболу.

"Найкращого суперника для нас годі й чекати", - сказав знаменитий захисник "Ліверпуля" Джеймі Каррагер.

"Англія точно пройде Україну", - зазначив португальський тренер Жозе Моурінью, який багато років очолював англійські команди.

"Я був на "Гемпден Парк", бачив матч Україна - Швеція. Англія б обіграла українців навіть зі мною і Гендерсоном в опорній зоні. Українці не можуть втекти за спину. Україна навіть не була краще за Швецію, хоч і перемогла", - зазначив легенда шотландського футболу і "Рейнджерс" Алі Маккойст.

Ну а вболівальники "трьох левів" взагалі не сприймають збірну України всерйоз.

Є й друга сторона медалі. Якщо "синьо-жовті" вийдуть на поле, щоб показати свій найкращий матч, ну а якщо не вийде, ніхто і слова кривого не скаже на адресу нашої збірної, то англійці гратимуть під високим тиском, що може зіграти з ними злий жарт. Поразка від України викличе справжнє цунамі критики на адресу збірної Англії.

Віддати борг Кашшаї

У збірних України і Англії дуже багата історія протистоянь. А один з найбільш пам'ятних матчів відбувся в Донецьку на Євро-2012. Тоді українцям для виходу з групи потрібна була перемога над англійцями. На початку другого тайму Вейн Руні рахунок відкрив, але на 62-й хвилині Марко Девіч забив гол у відповідь, який не був зарахований угорської бригадою арбітрів на чолі з Віктором Кашшаї. Після удару українського форварда м'яч з воріт вибив Джон Террі, але вже після того, як м'яч повністю перетнув лінію воріт. Лайнсмен Іштван Вад повинен був це бачити, але не помітив, як м'яч перетнув лінію.

І сьогоднішня гра - відмінна можливість поквитатися з англійцями за ту образливу і несправедливу поразку.

Мотивація Ярмоленко і Ко

Один з лідерів збірної України минулий сезон не може занести собі в актив. Близько двох десятків матчів за "Вест Гем Юнайтед" і лише 3 голи (на Євро Андрій забив вже два м'ячі). І матч з англійцями - прекрасна можливість довести не тільки своєму клубу, але і всім англійським уболівальникам, що даремно його списали в Лондоні.

Варто відзначити, що після матчу Швеція - Україна багато вболівальників з Туманного Альбіону заявляли, що Україна - найслабша ланка чемпіонату, оскільки їх лідер Ярмоленко в чемпіонаті Англії не потрапляє навіть в заявку "Вест Гема", не кажучи про основу.

Але гранична мотивація буде не тільки у Ярмоленко. Багато футболістів нашої команди мріють грати за англійські клуби. І сьогоднішня гра - чим не привід показати свій найкращий футбол, щоб потрапити на олівець селекціонерам з Англії.

Геній (фарт) Шевченко

Для збірної України традиційно матчі з топ-збірними складаються важко. Але з приходом на тренерський місток Андрія Шевченка Україна вперше обіграла діючих на той час чемпіонів Європи (2:1 з Португалією), зіграла внічию з чемпіонами світу (1:1 з Францією), вперше обіграла збірну Іспанії (1:0).

Англійців ми вже обігравали, але до сьогоднішнього дня на чемпіонатах Європи і світу Україна ніколи не перемагала топ-збірні. На ЧС-2006 були розгроми від Іспанії і Італії, на Євро-2012 поразки від Франції та Англії, а на Євро-2016 ми поступилися Німеччині. Можливо, саме сьогодні той день, коли і цей бар'єр синьо-жовті подолають.

Синьо-жовтий Рим

Чотири матчі Євро-2020 збірна Англії зіграла вдома на "Вемблі" за підтримки своїх уболівальників. І ось сьогодні англійці грають в Римі. Як сказав наставник "трьох левів" - "це серйозне випробування для нас".

"Стадіо Олімпіко" сьогодні вболіватиме за Україну, відповідно проти англійців.

По-перше, англійських уболівальників в Італію просто не пустили з тієї причини, що в Англії бушує родич коронавируса "дельта-вірус".

Втім, уболівальників з України в Італію теж не пустять. Але! В Італії працюють сотні тисяч українців і наші співвітчизники без проблем зможуть потрапити на "Олімпіко". Навряд чи в Італії знайдеться багато заробітчан з Туманного Альбіону, якщо такі взагалі є. Це по-друге.

І, по-третє, збірну України очолює легенда "Мілана" Андрій Шевченко, якого люблять в Італії. До того ж, в тренерському штабі Шеви багато італійців.

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії

Новини партнерів