RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Понад 150 тисяч померлих: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Жертвами COVID-19 вже стали понад 150 тисяч людей по всьому світу

Жертвами COVID-19 вже стали понад 150 тисяч людей по всьому світу Фото: dailysabah

Смертельний коронавірус продовжує атакувати планету, забравши вже понад 150 тисяч життів. Вірусологи вважають, що навіть при оптимістичних прогнозах появлення вакцини від COVID-19 можливо не раніше 2021 року. Однак в США вже заявили про успішні випробування препарату для боротьби з хворобою. За словами доктора-інфекціоніста Кейтлін Маллен з Університету Чикаго, майже всі хворі, які брали участь в дослідженні, швидко одужували.

В Україні спалах коронавірусц запідозрили в Почаївській лаврі. Крім цього хворобу зафіксували в Київській духовній академії. З сьогоднішнього дня на період великодніх свят в Україні в ряді регіонів починає діяти посилений режим карантину. "Апостроф" стежить за всім, що відбувається в Україні і світі.

22:00 У Італії зафіксовано падіння кількості померлих в результаті коронавірусу, а також зменшення кількості інфікованих в відділеннях інтенсивної терапії. За минулу добу було зафіксовано 482 летальних випадки, тоді як днем раніше було 575. Загальна кількість померлих збільшилася до 23 227. 25 007 заражених госпіталізовано з різними симптомами, з них 2733 перебувають в реанімації. Це кількість зменшується вже кілька днів поспіль.

21:00 Летальність від COVID-19 серед осіб у віці від 50 років в Україні становить 5,1%. Про це повідомив Центр громадського здоров'я на своїй Facebook-сторінці.

"Летальність від COVID-19 серед осіб у віці від 50 років в Україні становить 5,1%, а у віковій категорії до 50 років - 0,6%", - зазначається в повідомленні.

Крім того, в ЦГЗ підкреслили, що люди з супутніми захворюваннями мають більш високий ризик розвитку ускладнень від коронавірусної хвороби. Так, 74% померлих мали серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок і легень, а у деяких осіб були поєднання захворювань.

20:20 За планом уряду, в Словенії, де з середини березня закриті всі магазини, крім продуктових і аптек, з 20 квітня відновить роботу більшість торгових точок, в тому числі меблеві, будівельні та спортивні, автосалони, центри обслуговування автотранспорту.

Перукарні, салони краси і центри по догляду за домашніми тваринами запрацюють з 4 травня.

У той же час, школи, дитячі садки, університети, книжкові магазини та заклади культури залишаться закритими, також не буде функціонувати громадський транспорт.

19:40 Хорватія продовжила карантин ще на 15 днів, але збирається послабити обмеження на пересування. Міністр внутрішніх справ Давор Божиновіч повідомив, що обмеження триватимуть щонайменше до 4 травня. У Хорватії підтвердили понад 1 800 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. 39 людей померли.

19:20 У суботу, 18 квітня, кількість хворих коронавірусом прикордонників зросла до 4. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

За даними відомства, сьогодні і вчора було лабораторно підтверджено захворювання коронавірусом ще у трьох прикордонників з підрозділу в Закарпатській області. Ці військовослужбовці перебували на самоізоляції з 15 квітня.

18:50 В Дніпропетровській області 18 квітня підтвердили три нові випадки зараження коронавірусом COVID-19.

"Нові інфіковані раніше контактували з жителями області, у яких лабораторно підтвердили коронавірус. Зараз в Україні - понад 5,1 тис. лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них 107 - у Дніпропетровській області. Дев'ять жителів області вже одужали", - повідомили в ОДА.

Причому, уточнюється, що всі три випадки - у жителів Кам'янського.

18:22 У суботу, 18 квітня, як пише AFP, Іран оголосив про 73 нових випадків смерті від коронавірусу, що довело загальну кількість офіційних смертей до 5 031, у той час, як уряд країни дозволив відкривати малі підприємства в Тегерані, як і в провінціях.

Це сьомий день, коли в країні кількість смертей від коронавірусу за 24 години зменшується. Прес-секретар профільного міністерства Кіануш Джаханпур заявив, що п'ятий день поспіль цифра щодо нових смертей двозначна.

17:22 Білорусь. Соціальне дистанціювання? Ні, не чули. І оцініть скільки людей в масках. Відомо, що кількість смертей, пов'язаних з коронавірусом тут наближається до 50. За даними білоруського Міністерства охорони здоров'я, станом на 18 квітня 25 лабораторних центрів зробили майже 93 тисячі тестів на коронавірус. Зараз на стаціонарному лікуванні перебувають 3282 людини. Ще частина пацієнтів лікується амбулаторно.

15:21 У Італії вже думають про літній сезон і відпочинок на пляжах. Навіть карантин, мабуть, не стане на заваді. Підприємці задумали виробництво прозорих пляжних "кабінок" висотою 2 метри. У відсіку площею 4,5 на 4,5 метра помістяться два шезлонга і "грибок" від сонця.

15:09 Кількість померлих від коронавірусу в Іспанії зросла до 20 043, за останню добу зафіксовано 565 летальних випадків.

Протягом останньої доби зареєстрували 3 658 нових випадків – це на півтори тисячі менше, ніж днем раніше.

Загальна кількість інфікованих складає 191 726 осіб. 74 662 осіб одужали.

15:06 З початку пандемії в Україні коронавірус діагностували у 333 дітей та 978 співробітників медичних установ.

14:38 Європарламент ухвалив план економічного відновлення країн Євросоюзу від наслідків пандемії. Зокрема, Європарламент підтримав фіскальні заходи ЄС, підтримку ліквідності для боротьби з COVID-19, а також схвалив випуск облігацій, гарантованих бюджетом Євросоюзу.

Ухвалений пакет заходів буде розглянуто Європейською Радою 23 квітня.

14:34 Ватажки ЛНР взяли приклад з Кремля і теж скасували проведення параду 9 травня через COVID-19. Заходи переносяться на більш пізній термін.

14:12 За кордоном 17 квітня помер ще один громадянин України, проте стать і країну, де це сталося, в МЗС не назвали. Раніше четверо українців померли в Італії, і по одному - у Франції і США.

151 українець зараз лікується від ускладнень, викликаних коронавірусом. Найбільше в Італії - 121. Крім того, в Чехії - 6, в Іспанії - 5, в Німеччині - 4, в Австрії - 3, в США - 2, в Швеції, Таїланді, Сербії, на Сейшельських островах, в Росії, ОАЕ, Нідерландах, Нігерії, Португалії, на Мальті - по одному.

13:39 Авіакомпанія МАУ 26 квітня здійснить спецрейс для евакуації українців за маршрутом Майамі - Київ. У вартість квитка включена оплата за двотижневу обсервацію з харчуванням. При придбанні авіаквитків обов'язковою вимогою є надання згоди на проведення обсервації при поверненні в Україну.

13:35 Дніпрі на час карантину облаштовують контрольно-пропускні пункти. Тепер всі вони будуть безпосередньо на території міста.

13:15 У Чернівцях сьогодні спостерігаються натовпи людей у супермаркетах та продуктових крамницях. За словами місцевого журналіста, від самого ранку в торгівельних закладах міста утворилися значні черги покупців, які напередодні Великодня закуповують товари додому.

12:47 У Херсонській області міста Олешки і Генічеськ, а також селища Малі Копані і Ліві Солонці закривають на карантин. Він триватиме з 13:00 18 квітня до 06:00 21 квітня. У зазначених населених пунктах проводитимуться дезінфікуючі заходи для зупинки поширення Covid-19, тому їх закриють для в'їзду-виїзду.

12:14 Кількість підтверджених випадків коронавірусу у США перевищила 700 тисяч. За останню добу зафіксовано 29 131 новий випадок. В результаті хвороби за час епідемії померли 36 822 осіб, за останню добу майже 3 500 осіб. Тест на коронавірус здали більше 3,4 мільйона американців.

Президент США Дональд Трамп заявив у п'ятницю, що школи в країні можуть відкриватися "рано чи пізно", при цьому багато губернаторів штатів скасували заняття на решту навчального року.

11:56 У першого заступника голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергія Подоліна підтвердився діагноз коронавірусу. Учора проведено більше 40 ПЛР-тестувань людям, які контактували із Подоліним, повідомляє місцева влада. Усі показали негативний результат.

11:52 Напередодні Великодня намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел разом з іншими послушниками і п'ятьма ченцями повертається в обитель після проходження лікування в Олександрівській лікарні.

"Стан здоров'я всіх, хто видужав, задовільний, і з часом вони повернуться до виконання покладеного на них послуху. В даний час вони відчувають себе набагато краще, немає високої температури. Братія буде знаходиться в спеціально відведеному для них корпусі, підготовленому заздалегідь службами санепіднагляду в Києві. За здоров'ям братії будуть постійно спостерігати лікарі", - зазначається на сайті Лаври.

11:25 За добу в Росії зафіксовані 4 785 нових випадків зараження коронавірусом. Найбільше нових інфікованих в Москві - 2649. У Підмосков'ї - 428, в Санкт-Петербурзі - 139.

Число загиблих від COVID-19 досягло 313, за добу - 40, з них тільки в Москві - 21.

10:51 В Ужгороді станом на 18 квітня 52 хворих на COVID-19. Загалом в області 166 хворих. За минулу добу + 8 нових випадків в Ужгороді.

Із 52 хворих в Ужгороді - 22 медичні працівники:

  • 10 – із Ужгородської районної лікарні;
  • 5 сімейних лікарів із амбулаторій №2 (один) та №7 (четверо)
  • 2 – обласний кардіодиспансер
  • 2 – пульмонологічне відділення ЦМКЛ
  • по 1– із обласної лікарні ім.Андрія Новака, пологового будинку та шкірвендиспансеру.

127 ужгородців перебувають на самоізоляції. Одна людина одужала.

10:37 Леви в південноафриканському Національному парку Крюгера помітили відсутність людей через карантин. Цією дорогою зазвичай пересуваються туристи. Хижаків тут зазвичай бачили тільки рейнджери, і то вночі. Парк закрили для відвідувачів 25 березня.

10:10 Начальник поліції Києва Андрій Крищенко, інфікований коронавірусом, почуває себе добре і йде на поправку.

"Він у нормальному стані, йде на поправку, в гарному настрої. Фактично він у віддаленому режимі продовжує працювати. Він саме цікавиться ситуацією щодо церков зараз, ми у контакті з ним щодо Києва зокрема", – розповів радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт.

09:31 Оновлена статистика. В Україні підтверджено 5 106 випадків COVID-19. Померли 133 людини, з них 71 чоловік та 62 жінки. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (87%).

Усього досліджено 52 534 зразки на нову коронавірусну інфекцію методом ПЛР.

За останню добу +444 випадки.

Випадки підтверджено:

  • Вінницька обл. — 319 випадків (17 одужали);
  • Волинська обл. — 134 випадки (12 одужали);
  • Дніпропетровська обл. — 104 випадки (9 одужали);
  • Донецька обл. — 14 випадків (6 одужали);
  • Житомирська обл. — 197 випадків (1 одужав);
  • Закарпатська обл. — 166 випадків (12 одужали);
  • Запорізька обл. — 127 випадків (13 одужали);
  • Івано-Франківська область — 462 випадки (27 одужали);
  • Київ — 770 випадків (30 одужали);
  • Київська обл. — 280 випадків (16 одужали);
  • Кіровоградська обл. — 234 випадки (6 одужали);
  • Львівська обл. — 221 випадок (11 одужали);
  • Луганська обл. — 9 випадків;
  • Миколаївська обл. — 31 випадок;
  • Одеська обл. — 106 випадків;
  • Полтавська обл. — 49 випадків (9 одужали);
  • Рівненська обл. — 283 випадки (16 одужали);
  • Сумська обл. — 82 випадки (10 одужали);
  • Тернопільська обл. — 366 випадків (31 одужав);
  • Харківська обл. — 62 випадки (2 одужали);
  • Херсонська обл. — 56 випадків (6 одужали);
  • Хмельницька обл. — 41 випадок (4 одужали);
  • Черкаська обл. — 141 випадок (7 одужали);
  • Чернівецька обл. — 840 випадків (25 одужав);
  • Чернігівська обл. — 12 випадків (3 одужали).

09:15 Facebook додав до реакцій на дописи "турботливе сердечко" для висловлення підтримки у часи пандемії.

"Турботливе" серце буде доступне у комп'ютерній версії соціальної мережі. А у Messenger буде інша реакція – анімоване серце, що б'ється.

09:11 Дональд Трамп змінив оцінку можливого числа жертв коронавірусу в США. За прогнозами, які він озвучив після консультації з радниками, підсумкове число смертей складе близько 60-65 тисяч осіб.

Фахівці Білого дому раніше припустили, що в разі, якщо громадяни будуть дотримуватися встановлених владою обмежувальних заходів, ймовірний рівень смертності від коронавірусу складе до 240 тисяч. Згодом Трамп заявляв, що кількість померлих в США буде "значно менше", ніж 100 тисяч.

08:45 Маразм міцнішає. У Москві оштрафували бездомного за те, що не сидів удома. Чоловіка зупинили, коли він йшов до знайомої випрати речі. Поліцейські заявили, що він порушує режим самоізоляції, бо знаходиться далі, ніж в 100 метрах від будинку.

"На мою відповідь, що у мене немає постійного житла, щоб самоізолюватись, сказали, що це не їх проблема і мені треба орендувати собі житло", - розповів безпритульний.

08:32 Тести на наявність в організмі людини антитіл не показують наявність імунітету до COVID-19. Про це заявила керівник підрозділу ВООЗ по нових хворобах Марія Ван Керхове.

"Тести на антитіла можуть визначити рівень серологічної присутності і рівень антитіл, однак це не означає, що хтось із антитілами має імунітет... Зараз ми не маємо жодних доказів того, що використання серологічного тесту може показати, що людина має імунітет або захищена від реінфекції", - сказала вона.

Вчені все ще визначаються з тим, на який період часу антитіла можуть захистити раніше інфіковану людину від повторного зараження новим коронавірусом.

08:15 Підготовка до скасованого президентом РФ Володимиром Путіним військового параду до Дня перемоги закінчилася масовим зараженням коронавірусом: хворобу виявили у 31 курсанта Нахімовського морського училища.

Курсанти прибули до Москви для репетицій параду, але рішення про його скасування застало їх вже на лікарняному ліжку. Причиною інфікування міг стати контакт одного з викладачів училища з цивільними особами в Москві.

07:44 Коронавірус поширюється не тільки по регіонах країни, але і проникає в великі компанії. Зокрема, COVID-19 інфіковані 33 співробітника "Укрзалізниці". Один інфікований перебуває у важкому стані. Пацієнт підключений до апарату штучної вентиляції легенів. Крім того, 270 працівників перебувають на обсервації.

07:23 В Україні в суботу-неділю, 18-19 квітня, під час великодніх богослужінь біля храмів чергуватимуть 22 тисячі поліцейських і нацгвардейців. Поліція буде проводити роз'яснювальну роботу. Якщо це не буде допомагати, то правоохоронці застосують жорсткіші заходи. Про це повідомив глава Нацполіціі Ігор Клименко.

6:45 У Франції почали розслідування спалаху коронавірусц на атомному авіаносці "Шарль де Голль" і інших судах. COVID-19 підтвердили вже у 1081 з 2300 моряків. Один з пацієнтів залишається в реанімації, ще двадцять госпіталізовані.

Командир авіаносця наполягає на тому, що намагався стримувати поширення інфекції, а моряки дотримувалися дистанції. Протягом трьох місяців на судні не було масок і можливості зробити тест на наявність COVID-19. У той же час, за даними моряків, перших хворих з ознаками коронавірусу помітили ще в березні.

6:22 Техас стане першим штатом в США, де вже з понеділка, 20 квітня, почнуть скасовувати карантинні обмеження. Спочатку відкриються парки, частково запрацює роздрібна торгівля. Також приблизно до 22 квітня обмеження знімуть з деяких медичних послуг.

У той же час, відновлювати роботу бізнесу почнуть не раніше 27 квітня, і то лише за умови, що на це "дасть добро" група економічних і медичних експертів. Підприємства планують відкрити з 1 травня.

06:00 за станом на цей час загальна кількість померлих в світі від інфекції становить 154 209 (за статистикою в режимі реального часу можна стежити за посиланням).

Найбільше смертей зафіксовано в США - 37 054 людини, в Італії - 22 745 осіб, в Іспанії - 20 002 і Франції - 18 681 і в Великобританії - 14 576.

Всього в світі 2 243 512 інфікованих, одужали 569 506 осіб.

Країнами з найбільш швидким поширенням коронавируса залишаються США (701 475), Іспанія (190 839), Італія (172 434), Франція (149 130), Німеччина (141 397), Велика Британія (1049 769), Китай (83 783) та Іран (79 494).

Читайте також

Заборона ТікТок: чи закриють в Україні популярну мережу

Штати мають чимало претензій до китайської компанії TikTok

Запах Третьої світової: чого чекати після ударів по Ізраїлю

Неготовність США жорстко відповідати на напади веде до війни

Британський десант у США: як Кемерон умовляв трампістів допомогти Україні

Незважаючи на поїздку Девіда Кемерона до США, переконати трампістів допомогти Україні не вдалося