RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

В Путіна залишилася тільки одна "зброя": доводиться смішити людей

Костянтин Боровий про провал Росії з її ракетами

Костянтин Боровий про провал Росії з її ракетами Фото: EPA/UPG

Американські журналісти з посиланням на джерела, знайомі з доповіддю розвідки, повідомили, що російська ракета з ядерним двигуном, якою Володимир Путін лякав Захід під час звернення до Федеральних зборів РФ, вже чотири рази пройшла невдалі випробування - з листопада минулого року по лютий нинішнього.

Російський опозиційний політик Костянтин Боровий розповів "Апострофу", навіщо Путіну потрібна показуха зі зброєю, яка не працює, і чому в Кремля залишилася тільки одна "зброя" - пропаганда.

Насправді, Росія мало чим може сьогодні пишатися, навіть в області озброєнь. І це стає зрозуміло багатьом: Індія, Болгарія та інші країни відмовляються від придбання російських літаків, ефективність РЛС (радіолокаційних станцій) теж дуже сумнівна в Сирії. Хоча говорили, що "будемо збивати всі ракети", вони нічого не можуть. Міністерству оборони РФ довелося брехати і нести відверту нісенітницю щодо збитих ракет і бомбардувань, яким вдалося запобігти.

Це слабкість. Єдине, на що розраховує Путін, і що, на його думку, дає якийсь позитивний ефект, - це пропаганда, тобто брехня на весь світ.

Пропаганда дуже здорово діє на громадян Росії, тому що в них немає альтернативних джерел інформації.

Путін і його оточення теж схильні до впливу цієї пропаганди: вони вважають, що найпримітивніша брехня дає необхідний результат і справляє враження. У нормальному суспільстві, де є фахівці, експерти, всі ці хибні попередження та погрози сприймаються просто зі сміхом. Зараз вони справляють враження тільки на громадян Росії. Раніше Путін намагався затвердити свою силу і функцію захисника Росії військовими авантюрами. Але зараз вже немає грошей і ресурсів на ці авантюри. Та й стало дуже небезпечно, тому що сьогодні йдеться вже не про посилення санкцій, а про введення ембарго, якщо Росія продовжуватиме політику військових авантюр.

Читайте також: Керченський міст до Криму доведеться знести

Все, як з Іраном. Тому єдине, чим залишається хизуватися, - мультиками, в яких ракети падають на Сполучені Штати. Такі ось хвастощі. Раніше функції блазня при владі виконував Володимир Жириновський, але тепер певною мірою Путін переймає цю технологію і стає блазнем, який веселить всю публіку.

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію