RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Путіна приберуть, а Патрушев скаже "хлопці, відповзаємо від України" - відомий журналіст

На диктатора чекає куля у лоб

На диктатора чекає куля у лоб Гліб П'яних Фото: з відкритих джерел

Колишній глава ЦРУ Джеймс Олсон вважає, що в російських спецслужбах та армії рф є люди, які розуміють, що глава кремля владімір путін своїми діями просто нищить країну. Водночас він переконаний, що для завершення війни проти України путін повинен втратити владу – шляхом перевороту чи внаслідок фізичної ліквідації. І зрушити бункерного з трону можуть "патріотично налаштовані росіяни". Наскільки реальним є такий прогноз, хто може прибрати путіна, чи можлива змова і що буде після цього - в етері програми "Руно.Війна" на "Апостроф" TV розповів відомий російський журналіст і телеведучий, що втік із Росії до Туреччини ГЛІБ П'ЯНИХ.

- Як ви оцінюєте заяви західних політиків про насильницьку смерть чи ліквідацію президента рф? Ніхто про це не говорить, і тут виходить екс-директор контррозвідки ЦРУ Олсон і каже: "Я думаю, путіни вб'ють свої, він не доживе, бо інакше війна триватиме довго". Тобто вони прямо виходять і кажуть, що впевнені: його ліквідують. Як це оцінювати?

- Я також певен, що його ліквідують свої. Відставні генерали та служби ЦРУ можуть таке говорити. Ось зараз втік з охорони путіна Гліб Каракулов і він розповідає, що у путіна здоров'я міцне, всі на карантині, у путіна камера якась, труна з музикою. Це просто дитячий садок, смішно.

Дивіться: Аплодисментів не дочекався: Путін осоромився під час зустрічі з послами

І один із його меседжів - що режим міцний і дуже важливо, що всі охоронці – фанати путіна, для них він прямо кумир і таке інше. А я не вірю. Я знаю що фсошників, навіть охоронців путіна набирають не дурнів. Можливо, навіть без вищої освіти, швидше за все, спортсменів, які добре стріляють тощо, але не дурнів. Думаєте, до них не дійшло, що вже цілий рік коїться? Я розумію, що за кожним фсошником, якого допущено до тіла, стежать ще п'ять фсошників, і всі їхні телефони на прослуховуванні зі страшною силою.

Але все одно правду від них не сховаєш. Будь-якому фсошнику головне – не проговоритися, навіть поглядом не видати себе, що ти вже засумнівався, що тобі ця війна не подобається. Проте один з них може дістати пістолет на зміні і в лобешник товаришу путіну вистрелити. Після цього, звісно, його вб'ють, але він стане героєм усієї планети, розумієте? Така штука дуже можлива.

Напевно, за цими хлопцями дуже пильне стеження. Але саме один, одинак – не змова, не всі генерали, охоронці, ФСБ та Патрушев влаштують проти путіна змову, а хтось один. Якби він ще й вижив, це було б взагалі чудово.

Та й друга все-таки є можливість, що путіна "кондратій схопить".

- Нас влаштує будь-який варіант, ми не вибагливі.

- Мене теж.

- А в змову Патрушева не вірите?

- Ні, не вірю. Патрушев людина кегебешної системи, а вони там всі боягузи. Може там є сміливі спецназівці, які висаджувалися 80-го року в Афганістані, в Ірані вони що там каламутили, ці нескінченні революції. Палац Аміна, якщо не помиляюся, 80-го року в Афганістані брали спецназівці. Але це хлопці – рядові, а всі генерали – це прямо розвідники-розвідники. Їх же з першого курсу вчили брехати, дурити людей, розводити. Це досить боягузлива професія, нескінченна брехня. Тому я не вірю, що хтось із них прямо такий боєць, що організує змову.

Читайте: Скільки українців негативно налаштовані до Росії: дані соцопитування

- Путін теж із цієї тусовки. Виходить, і він боягуз?

- Не те слово. Хіба це незрозуміло? Подивіться, він сидить у своїх бункерах із цими столами. Зеленський не вилазить із фронту, а цей цілий рік уже... Двійників якихось посилає до Маріуполя ночами. Просто сором. Про що ви говорите.

- Коли Сі прилітав, він показово з ним не за 10 метрів, а сидів близько.

- Ось це сміливість! З Сі Цзіньпіном "поручкався", офігіти можна. Зараз путін приймав якихось послів, зокрема американського. І на загальну думку, це був двійник, тому що він стояв дуже далеко, на запитання не відповідав, намагався якнайшвидше втекти і сказав, що в нас тут "санітарні норми", хоча вони були скасовані ще минулого літа. За відчуттями, путін туди посилає двійників, але тут нічого такого немає, це просто лінощі. Це не те, що він боїться, що хтось йому з послів у голову кине цеглою – звісно ні. Посли всі проходять через охорону, вони без зброї, жоден посол путіну не загрожує. Але це лінощі, не хочеться йому цією роботою займатися, ви розумієте? Лінь і боягузтво привели путіна до того, що ми маємо сьогодні.

- У контексті двійників кажуть, що навіть якщо путіна приб'ють, ми не скоро про це дізнаємося. Може, він уже мертвий, наприклад?

- Ні, абсолютно. Дивіться, війна, яку веде росія, потрібна і вигідна лише одному путіну. Ніхто більше ніхто цієї війни не хоче. Якщо раптом путіна "кондрашка схопить", всі перехрестяться про себе, тут же зберуть якесь там політбюро кегебешне і скажуть: "Все, стоп бойові дії, ми виходимо на переговори з усім світом і говоримо: вибачте, путін був не правий, а ми зараз от одумалися, розуміємо, що росії треба виживати, виводимо війська, все припиняється". І вони це зроблять із великим задоволенням та полегшенням. Звичайно, за це з росії санкції не знімуть і таке інше, але на одному путіні вся війна тримається. Кров ллється через одну людину. Не будь його, завтра все припиниться. Завтра цих тупорилих генералів звідти почнуть відкликати, а решті – наказ "відповзай негайно", щоб більше жодного пострілу. І українцям по всіх каналах – дипломатичним там кегебешним, фсбшним – повідомте: "Все, хлопці, ми відповзаємо, не стріляйте більше". Отак буде.

Читайте: Путін використає ООН для нової потужної атаки у квітні - Аріяна Гіць

- Але система сама не витримає, вона змушена буде тоді пожирати людей. Про смертну кару кажуть, якась там була спроба її відновити, будуть обшуки...

– Не ті часи. Ви плутаєте з історіями про сталінський режим, тоді все справді трималося на страху, нескінченних вбивствах. Машина параноїка Сталіна так працювала. У путіна все на грошах: усі його генерали – доларові мультимільйонери. Все там спокійно, нікому не треба воювати, "бойові комарі" НАТО нікого не кусають. Усі хочуть у Куршавелі на лижах кататися, тож ніхто нікого не пожиратиме. Вони просто збережуть свою владу. Можливо когось одного від годівниці відсунуть.

Коли мені розповідають про те, що не будь путіна, головної скрєпи, і відразу всі ці фсбшники між собою переб'ються і почнуть навіть один одного вбивати, я не дуже в це вірю. Не такі людожерські та кровожерливі часи зараз. Їм усім потрібні гроші, немає серед них ідейних – нікого. Після смерті Сталіна всі його начальники, які залишилися…

- Вибачте, після смерті Сталіна Берію укокошили за кілька місяців.

- Дуже швидко, так. Дивіться, Берія був реформатором, був ефективним. Нікого такого ефективного серед путінських я не бачу. Берія був загрозою для інших, вони були ліквідовані. Але найголовніше, що я вам не договорив: після смерті Сталіна все його політбюро – це були жебраки. Кожен з них мав хіба що квартиру, та й вона належав державі. Ні грошей, ні рахунків нічого. Нема за що їм було триматися, нікуди відступати – попереду лише влада. Зараз зовсім інакше. На кожного генерала безліч компромату, у нього купа грошей і все на світі. Зараз їм за великим рахунком відповзти зі своїми мільйонами-мільярдами, у кого скільки. Це зовсім інша історія. Гроші роблять людину не такою кровожерливою. Саме тому причина війни – один путін. Він один її хотів, він один її затіяв.

- Я розумію, але зараз гроші – це не найголовніший ресурс та не гарантія, що ти з ними відповзеш. Якщо говорити про те, що можна купити собі волю, так. Вся логіка зміни таких диктаторських режимів говорить про те, що потім приходить хтось із силовим ресурсом. У кого там маленька чи не дуже маленька приватна армія, бо він може прийти кувалдою – це вже просто класичний приклад – заспокоїти всіх інших.

- Куди він із кувалдою прийде - до Кремля, в Ново-Огарьово? Ось спецназ ГРУ, спецназ ФСБ, до зубів озброєна Росгвардія – 300 тисяч людей. Куди він зі своєю кувалдою прийде? Назвіть адресу, за якою він може прийти і цією кувалдою помахати та здобути владу? Такого місця немає. Вибудовано величезну систему з жахливою кількістю усякої сволоти, не побоюся цього слова. Генерал на генералові та генералом поганяє. Є Рада безпеки, їй все підкоряється: у ній сидить Патрушев, ФСБ, усі основні діючі гравці. Всі силові структури у них в руках, все це охороняється так, що туди ні з якою кувалдою не пролізеш. У Пригожина немає жодних шансів.

- Які шанси у всіх інших, хто вже встиг зібрати та озброїти свої маленькі приватні компанії? Вони там у будь-якої більш-менш забезпеченої людини.

- Це все про всяк випадок. Ви зараз і на Кадирова натякаєте, і Міноборона має приватну армію. Розумієте, система поки не впала, і найімовірніший сценарій – ось такий інерційний, такий рівний, коли Путін "йок", і замість нього фсбшники збирають політбюро і кажуть: "Путін був не правий, даруйте, війська виводимо, але ми влада, нам треба втримати державу…". І далі починається балаканина, і ті ж самі пропагандисти починають співати дифірамби цього політбюро. Вони всі в єдиному пориві довкола нього об'єднаються. Жоден суддя не прийме рішення на користь народу або будь-кого, тому що вони всі на посадах чудово почуваються, вони всі зацікавлені.

Я розповідаю неоптимістичний сценарій, мені самому хотілося б, щоб режим впав. Але я розповідаю сценарій, який є дуже ймовірним, дуже.

- Якщо путін "йок", "кондрашка" завтра, хто буде компромісною фігурою?

- Я ж вам кажу: вони збирають бюро і призначають когось, хто не матиме всієї повноти влади. Був у нас Медведєв президентом і що? Так, ніхто. Буде політбюро, тобто це буде колективне керівництво. Щоб хтось із них один влаштував змову проти решти, ризикуючи отримати кулю в лоб і все інше? Я не дуже вірю в це. Мені здається, що вони сідатимуть і домовлятимуться, що "головне для нас стабільність".

"Не має значення, хто скільки грошей контролює і що куди віднесе, ми всі зацікавлені в стабільності", - скаже Патрушев, відкриваючи засідання.

- Медведєв, якого ви згадали, зараз такі махрові тексти пише в дусі пізнього Соловйова: вдаримо, знищимо, розбомбимо всіх і все, куди дістанемося. Нікуди дістатись не може правда, якщо ми говоримо про Велику Британію. Що він там бомбив? Він багато чого намагався знищити.

- Медведєв – жалюгідна людина, звичайно. Він мав владу і не ризикнув її застосувати. Все, другий шанс йому Бог не дасть. Те, що він несе… Деякі розумні аналітики вигадують йому таке пояснення, що він спеціально відіграє роль клоуна, щоб коли зібралося політбюро після путіна, вони вибрали його на першу роль як найбезпечнішого для них усіх. Мені здається, що він у них у всіх викликає сміх та зневагу – не виберуть.

Після Сталіна був Микита Хрущов. Він був керівником змови, Маршала Жукова залучали і таке інше. Тобто він був чинним, він був не як постать-Петрушка, що має нуль влади. Він реально за свою владу воював і головою теж ризикував. А Медведєву нічого не світить, і той, хто йому вигадує таке втішне пояснення… Може, він втішає Медведєва таким чином. Але чи дійдуть ці розради до Медведєва - без поняття.

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію

Новини партнерів