RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

Ядерна тріада Путіна: які реально загрози для україців і світу

Путін світ лякає, але сам голий як бубон

Путін і ядерна загроза Путін знову погрожує світу апокаліпсисом Фото: з відкритих джерел

Російський диктатор Путін вкотре згадав про ядерну зброю. Він заявив, що російська ядерна тріада технічніша за американську, а російські ядерні сили весь час перебувають в стані боєготовності. Що собою може являти ця тріада зараз та чи є реальні загрози для українців і світу - в етері Апостроф TV відповів експерт з ракетно-ядерних озброєнь Олександр Кочетков.

Про точний стан всієї ядерної тріади не знає ніхто - навіть на росії, навіть в кремлі. Інакше вони себе поводили б дещо по іншому. Чому так? Там величезна кількість боєголовок - з загальної кількості 5580 боєголовок близько 1700 вважаються такими, що перебувають в режимі експлуатації. Тобто вони активовані і розгорнуті. Ще величезна частина нерозгорнута, але зберігається у сховищах. І їх стан просто невідомий.

Читайте: США відповіли на чергові ядерні погрози Путіна

Нагадаю, до складу ядерної тріади входять міжконтинентальні балістичні ракети, авіаційні носії ядерних бомб, на кшталт Ту-22М3 (які атакують територію України неядерними ракетами) і ядерні підводні човни.

З усієї тріади в найкращому стані залишаються ядерні підводні човни. Там відбуваються певні випробування і можна сказати, що так - це існує.

Щодо ядерних ракет - то росіяни замінили парк радянських ракет на дещо сучасні зразки російського виробництва. Але вони значно поступаються надійністю і якістю.

А про авіацію взагалі нема про що казати. Це застаріла авіація, яка навіть до України не ризикує наближатися, бо ми її обов'язково зіб'ємо. А при спробі використати її для якогось бомбардування - така авіація не перетне російський кордон, інакше одразу буде збита.

Тож можна стверджувати, що стан стратегічної ядерної зброї, яка в теорії може руйнувати цілі міста і навіть цілі країни, більш менш працює. Тобто ця зброя перебуває у стані, який придатний до використання, тому що за ним слідкували.

Читайте: Космічні яйця: як Захід злякався однієї російської ракети

Що стосується тактичної ядерної зброї, то там абсолютно невідомо. І швидше за все, вона не дуже дієздатна, бо за цим під час розпаду СРСР не слідкували. Будь-які припущення можуть бути обґрунтованими, якщо росія наважиться провести якісь випробування ядерної зброї - піздемні, підводні, в космосі або десь в повітрі. Але росія не наважується, бо результат буде відомий відразу і абсолютно всім. Тож росія і путін бояться опинитися голими перед усім світом.

Підсумовуючи - ядерна зброя в росії є, але вона не настільки потужна, як вони про це розповідають. А щодо тактичної ядерної зброї, то зовсім нічого не зрозуміло. Підготовки до використання ядерної зброї або випробування не спостерігається.

Читайте: На Заході підтвердили розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі: карта з радіусом удару

Читайте також

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Захід має посилити санкції проти Росії, щоб позбавити її більшої частини чорних доходів

Путін молить Байдена, щоб його зупинити, але той вагається - Олег Лісний

Росія близька до розпаду, Заходу лише варто підштовхнути - але Штати бояться і панькаються з Путіним

Хрестові походи на Київ: у Путіна знайшли нову мету війни

У Путіна вигадали нове виправдання війни в Україні, щоб ще більше людей загнати під мобілізацію