RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

На Заході підтвердили розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі: карта з радіусом удару

Західна розвідка вперше офіційно підтвердила перекидання Росією своєї тактичної ядерної зброї до Білорусі, ближче до території НАТО. Це одна з найзахідніших точок розгортання ядерного арсеналу РФ.

Про це підтвердили Foreign Policy західні чиновники.

Читайте також: Путін заявив про готовність до ядерної війни і знову заговорив про переговори

Вперше російський диктатор Володимир Путін поінформував про плани перекинути тактичну ядерну зброю до Білорусі у березні торік. У червні білоруський диктатор Олександр Лукашенко стверджував, що її частина вже в країні.

Перший високопосадовець країни-члена НАТО, який підтвердив цю інформацію, був міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас. Він хотів би побачити жорсткішу реакцію на розміщення російського ядерного арсеналу у Білорусі з боку інших країн НАТО.

"Якщо росіяни наблизять до нас ядерну зброю, нам доведеться відповісти", - процитувало видання Анусаускаса.

Фото: foreignpolicy.com

Колишня високопоставлена представниця США з контролю над озброєннями і заступник генерального секретаря Північноатлантичного Альянсу Роуз Готтемюллер зауважила, що переміщення ядерної зброї є чітким політичним сигналом, але це не практично.

"Росіяни можуть дістати ядерними ракетами, які в них є на їхній території, будь-яку точку НАТО. Це ніяк не змінить ситуацію із загрозою. Тож це суто політичне послання", - сказала вона.

Згідно з новою оцінкою американської розвідки, оприлюдненої цього тижня, Кремль, найймовірніше, не хоче брати участь у прямому військовому конфлікті з НАТО, але може використати ядерну зброю для стримування США та Альянсу загалом для відновлення своїх сухопутних сил.

Нагадаємо, білоруський диктатор Олександр Лукашенко закликав білорусів готуватися до Третьої світової війни і вказав, "звідки готується напад".

  • Вас може зацікавити:

США відповіли на чергові ядерні погрози Путіна

В Білорусі розпочали контртерористичну операцію біля кордону України: заява ДПСУ

Життя під подвійною окупацією: чому не можна прирівнювати білорусів до росіян