RU  UA

​Зеленський зустрівся з президентом Азербайджану: про що домовилися лідери держав

Сьогодні, 14 січня, президент України Володимир Зеленський провів офіційну зустріч із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, результатом зустрічі у Маріїнському палаці стало підписання шести двосторонніх документів.

Про останні подробиці розповіла кореспондентка Апостроф TV Анастасія Норіцина в ефірі Апостроф News.

“Сьогодні вдалося домовитися, і підписати спільну декларацію про те, що Азербайджан буде забезпечувати і підтримувати територіальну цілісність України. Крім того, будуть забезпечувати мир і стабільність у Чорноморському і Каспійському регіонах. Також президенти домовилися збільшити обсяг двосторонньої торгівлі та інвестицій”, – розповіла кореспондентка.

Також президент України Володимир Зеленський заявив, що вдалося домовитися про співпрацю у сфері економіки.

“Результат зустрічі: 6 двосторонніх документів про співпрацю в сільському господарстві, енергетиці, торгівлі. Реалізація спростить інвестиційну діяльність, що дуже важливо. У нас багато планів про які ми дуже детально говорили с президентом Азербайджану. Посилити продовольчу та енергетичну безпеку, збільшення обсягу двостороннього товарообігу”, – зазначив президент Зеленський.

Крім того, президент Зеленський заявив, що потрібно розширити співпрацю щодо міжнародних автомобільних перевезень та авіації. Також заявив про створення транспортного коридору, який буде об’єднувати чотири країни, а саме Азербайджан, Україну, Молдову та Грузію.

Водночас президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що він був дуже задоволений перемовинами та готовий підтримувати усі сфери співпраці.

“У нас немає розходжень позицій, і я впевнений, що попри пандемію ми змогли розширити наш обсяг двосторонньої торгівлі у понад двічі. І ми можемо досягти навіть більшого. Документи, які ми підписали сьогодні і ті питання, які ми обговорили разом, лише сприятимуть збільшенню товарообігу між нашими державами", – підкреслив президент Алієв.