RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Окупанти хочуть захопити три області повністю: зведення Генштабу на ранок 14 травня

ЗС РФ створюють багатоешеленову лінію захисту та намагаються повністю взяти під контроль Донецьку, Луганську та Херсонську області.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генеральному штабі Збройних сил України.

На Волинському та Поліському напрямках активних дій з боку російських військ зафіксовано не було. На Сіверському напрямку ЗС РФ забезпечують посилену охорону ділянок держкордону в Брянській та Курській областях.

На Харківському напрямку, за даними Генштабу, окупанти активних бойових дій не проводили та усі сили спрямували на відведенні своїх підрозділів та важкої техніки від обласного центру. На Слов’янському напрямку російські війська із важкої артилерії обстрілювали позиції ЗСУ та цивільні об’єкти у Довгенькому, Долині та Гусарівці. Поблизу Ізюму, Капітолівки та Діброви ворог за допомогою БПЛА "Орлан-10" здійснював аеророзвідку.

На Донецькому і Таврійському напрямках ЗС РФ продовжили обстріли з артилерії, мінометів, РСЗВ та авіації. У районах населених пунктів Комишуваха, Красногорівка, Новомихайлівка, Костянтинівка і Побєда окупанти намагалися покращити своє тактичне положення, однак успіху не мали. Не припиняються обстріли "Азовсталі" з метою блокування українських військовослужбовців на території заводу.

Багатоешелонова лінія оборони створюється загарбниками на Запорізькому напрямку, а на Південнобузькому - позиції сил ЗСУ обстрілюються з важкої артилерії та мінометів.

За даними Генштабу, на Донецькому напрямку за минулу добу українські військовослужбовці відбили десять атак ЗС РФ та знищили:

  • 5 танків;
  • 5 артилерійських систем;
  • 6 одиниць бойової броньованої техніки;
  • 7 автомобілів.

Підрозділи ППО, у свою чергу, впродовж минулої доби знищили три БПЛА "Орлан-10".

Раніше ми розповідали, що ЗС РФ з першого дня повномасштабної війни випустили 140 ракет по Дніпропетровській області.