RU  UA

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Грала у шашки з перехожими: юна киянка зібрала круглу суму на допомогу ЗСУ, фото та відео

Десятирічна киянка Валерія Єжова, змогла зібрати понад 20 тисяч гривень на допомогу Збройним силам України, граючи на вулиці у шашки з перехожими. Свій внесок у Перемогу нашої країни у війні з Росією вона передала до Благодійного фонду Сергія Притули.

Відповідне відео мати дівчинки Любов Квітка-Єжова опублікувала у Facebook.

Чемпіонка світу з шашок серед дівчаток до десяти років сиділа біля супермаркету Novus на Позняках та пропонувала всім охочим зіграти. Після перемоги дівчинка просила залишити будь-яку суму на потреби ЗСУ.

9 липня співробітники супермаркету прогнали Леру, погрожуючи поліцією. Але дівчинці таки вдалося зібрати значну суму, яку вона передала Благодійному фонду Сергія Притули. Зібрану нею 21 тисячу гривень буде витрачено на те, що необхідно українським захисникам.

Раніше Благодійний фонд Сергія Притули оголосив збір коштів на безпілотники для ЗСУ. Спочатку планувалося за тиждень зібрати на три БПЛА, але українці протягом трьох днів перерахували 600 млн грн, тобто вартість чотирьох дронів. Дізнавшись цю історію турецька компанія Baykar вирішила подарувати Україні три безпілотні літальні апарати.