RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Цілком виключати ризики не можна: експерт оцінив ймовірність наступу РФ на Дніпро

Український кордон на північному напрямку надійно зміцнили, потому повторення сценарію 24 лютого там відбутися не повинно. Росія тепер може піти лише на провокації, якими не гребує під час ведення війни.

Такою думкою поділився військовий експерт Олег Жданов.

Експерт вважає, що повномасштабного вторгнення, як 24 лютого, не буде. Українці сильно укріпили кордон, там є достатньо військових та техніки, тому Росія може піти виключно на провокації. Водночас, на думку Жданова, прямої загрози нападу російських окупантів на Дніпро немає.

У РФ усвідомили, що немає жодного сенсу штурмувати українські міста, оскільки там вони зазнають сильних перешкод і величезних втрат.

"Чим довше йде війна, тим сильніше ми зміцнюємо наші міста. Тому штурм будь-якого міста для російських військ стає величезною проблемою і величезною перешкодою і спричиняє величезні втрати з боку російських військ" , - пояснив військовий експерт.


Він також розповів про те, що російські окупанти не мають шансів піти в наступ на Дніпро, оскільки для цього їм потрібно пройти велику відстань через укріплені українськими воїнами позиції, прорвати фронт, дійти до міста.

"Прямої загрози вторгнення та атаки на Дніпро на сьогоднішній день немає", - розповів експерт, додавши, що потенційно загроза все ж таки залишається, її не можна повністю виключити.

Нагадаємо, раніше Жданов розповів "Апострофу" про те, що росіяни готують імітацію широкомасштабного наступу , схожого на те, що було 24 лютого. Ворог може вдарити у три-чотири напрямки вже протягом найближчого тижня.