RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

ЗСУ завдали наймасовішого авіаудару росіянам у Херсонській області: Арестович озвучив деталі

5 серпня українські Повітряні сили ЗСУ завдали наймасовішого удару по російських позиціях у Херсонській області за весь час війни: щільність сягала до 10 літаків за один наліт.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович для каналу "Фейгін LIVE".

Він припускає, що це є свідченням того, що російська Протиповітряна оборона не працює на Херсонщину або постраждали її можливості після українських ударів.

"На Херсонщині чудові речі відбулися сьогодні. Наша авіація за щільністю ударів показала щось, чого ми не бачили за всю війну. Напевно, 8-10 літаків в одному нальоті було за раз, і не один наліт був... Такого масованого нальоту я не пригадаю за всю історію цієї війни з нашого боку. Так нахабно 4-5 парами кілька разів на добу, вдень... Якщо таке триватиме ще кілька днів, там стане погано дуже російському угрупованню", - зауважив він.

Арестович також додав, що за непідтвердженими даними, літаки могли заходити на лівобережну частину Херсонщини. Крім того, сили ЗСУ працювали біля Берислава та Нової Каховки.

Також у мережі інформують, що українські захисники цієї ночі завдають ударів по Херсону. Зокрема, є попадання по Даріївському мосту через річку Інгулець чи поряд з ним.

Як повідомлялось раніше, українські військові активно просуваються у Херсонській області. За день від російських загарбників повністю звільнили сім населених пунктів.