RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Може нести понад 2 тонни боєприпасів: фото нового китайського безпілотника Wing Loong 3

В Україні почалися випробування новітнього дрону "Акула", а китайська оборонна авіаційна промисловість представила свій новий БПЛА Wing Loong 3 на виставці AirShow China 2022. Він має вантажопідйомність 2 300 кг, дальність польоту 10 000 км та автономність польоту 40 годин.

Про це пише Аrmy recognition.

Wing Loong - це серія багатоцільових безпілотних літальних апаратів подвійного призначення середньої та малої висоти, призначених для виконання розвідувальних та атакуючих завдань. Розробка Wing Loong розпочалася у 2005 році, а перший політ відбувся у жовтні 2007 року.

Він може літати як повністю автономна платформа, може нести різноманітне обладнання для розвідки, лазерного опромінення/далекоміра, радіоелектронної протидії та малогабаритну ударну зброю класу "повітря-земля".

Wing Loong може використовуватися для спостереження, розвідки та інших завдань, а також для боротьби з тероризмом та прикордонного патрулювання.

Конструкція Wing Loong 3 аналогічна Wing Loong 2 і складається з моноплану з тонким фюзеляжем і V-подібним хвостом, що виступає, і підфюзеляжним кілем. Шасі складається з двох основних коліс під фюзеляжем та одного одинарного колеса під носом.

Читайте також: Фабрика дронів: чим Іран ще може "здивувати" Україну

Електрооптичний відсік корисного навантаження, встановлений під передньою частиною фюзеляжу, інтегрований з денними та інфрачервоними камерами та датчиками для збору даних спостереження та наведення як вдень, так і в умовах низького освітлення.

Wing Loong 3 має велику вантажопідйомність, він здатний нести ракети класу "повітря-повітря" підводного човна ПЛ-10Е з дальністю стрільби 24 км, протитанкові ракети БА-7, ракети класу "повітря-земля" АГ-300/М, що планують бомби і, імовірно, засоби радіоелектронної боротьби систем та радіотехнічної розвідки.

Раніше "Апостроф" розповідав, коли в Україні з'явиться завод із виробництва "Байрактарів".