RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Біля кордону з Білоруссю загадково загинув боєць ТРО: версії поліції та його сестри не сходяться

Біля українсько-білоруського кордону під час виконання бойового завдання загадково загинув 33-річний боєць територіальної оборони Волині Сергій Панасюк.

Про це повідомляє "Суспільне", посилаючись на речника бригади ТРО Волині Сергія Хомінського.

Читайте також: Якими будуть дії ЗСУ при зростанні загрози з Білорусі: Наєв зробив заяву

У неділю, 26 лютого, у населеному пункті Сільце Ратнівської громади попрощалися з військовим. Загинув боєць на світанку, проте за яких обставин досі з'ясовують.

"Слідство ведуть правоохоронні органи, також проводиться службове розслідування відповідними підрозділами бригади", – зауважив речник.

У пресслужбі Нацполіції області повідомили, що за фактом загибелі військового внесли відомості у Єдиний реєстр досудових розслідувань за статтею умисне вбивство. Примітно, що постріли були здійснені не з білоруської сторони, запевняють там.

"Точно відомо, що постріли здійснювались не з боку Білорусі. Деталі будуть з’ясовані під час досудового слідства, яке триває", – йдеться у повідомленні.

Сестра загиблого Олеся Панасюк написала у соцмережі, що військовий загинув на кордоні поблизу с.Тур. Вона закликала владу розповісти, що стало причиною смерті. Адже на запитання, як міг загинути військовослужбовець на мирній території - та відмовчується.

"Натомість Ратнівська громада виставляє гидотну картину, що на кордоні тихо, спокійно і ніяких заворушень не було і не має. В інших соцмережах люди задають питання "чого помер?" Чого? Бо його вбила ворожа куля! Сергій Панасюк був патріотом, героєм, справжнім чоловіком. Він пройшов 9 кіл пекла за весь час на фронті. То ж майте совість розповісти людям правду, як загинув наш захисник!", - йдеться у повідомленні.


Ратнівська селищна рада лише написала слова співчуття на сторінці у Facebook.

Раніше Сергій Панасюк брав участь в АТО. До лав територіальної оборони вступив у перші дні вторгнення. Був командиром стрілецького взводу. Він виховував доньку та сина.

Також ми писали, що на Донеччині через чотири дні після отримання повістки загинув мобілізований солдат Богдан Покітко з Тернопільської області.