RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

ЗСУ знищили російський бомбардувальник під Бахмутом: відео

У середу, 15 березня, українські воїни "приземлили" під Бахмутом російський фронтовий бомбардувальник Су-24, а на початку місяця літак РФ був збитий в районі Єнакієвого.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі, опублікувавши видовищне відео.

Він уточнив, що ворожий літак збитий воїнами 93-ї бригади. На кадрах видно вибух літака і купол парашута — пілот встиг катапультуватися, його подальша доля поки що невідома. На відео – логотип 93 бригади "Холодний Яр".


Читайте також: Російський літак наблизився до кордонів НАТО: його перехопили винищувачі

Довідково: Су-24 — радянський і російський тактичний фронтовий бомбардувальник, призначений для завдання ракетно-бомбових ударів. Він здатний "працювати" як вдень, так і вночі, а також у складних метеоумовах. У тому числі - на малих висотах з прицільним ураженням наземних та надводних цілей.

Зазначимо, за даними Генерального штабу ЗСУ станом на ранок 15 березня в ході повномасштабної війни з Україною Росія втратила вже 304 літаки та 289 вертольотів.

Як повідомляв "Апостроф", 14 березня у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем зіткнулися російський літак Су-27 та американський розвідувально-ударний безпілотник розвідки та спостереження MQ-9 Reaper, через що БПЛА довелося затопити. Також стало відомо, що винищувач РФ теж не залишився неушкодженим.