RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Російський Су-27 отримав пошкодження після інциденту з американським безпілотником

14 березня в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем зіткнулися російський літак Су-27 та американський розвідувально-ударний безпілотник розвідки та спостереження MQ-9 Reaper, через що БПЛА довелося затопити. Також стало відомо, що винищувач РФ теж не залишився неушкодженим.

Про це повідомляє Sky News.

Представник міністерства оборони США, бригадний генерал Військово-повітряних сил Пет Райдер розповів, що російський Су-27 здійснив дуже небезпечне і непрофесійне перехоплення американського БпЛА, що перебував в міжнародному повітряному просторі. В результаті пошкодження отримав і літак.

Читайте також: Інцидент з російськими літаками та безпілотником США: що відомо про MQ-9 Reaper

"Ми бачили, як винищувач скидав паливо перед БпЛА, а потім наблизився до нього так близько, що фактично пошкодив гвинт MQ-9. За нашими оцінками, це, ймовірно, також завдало певних пошкоджень російському літаку", - уточнив він.

Райдер додав, що оператори безпілотника змушені були ухвалити рішення про його ліквідацію після зіткнення з російським винищувачем, оскільки після пошкодження гвинта MQ-9 дрон став некерованим.

Як писав "Апостроф", раніше в мережі з'явилося відео, як російський винищувач збив американський безпілотник над Чорним морем.