RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Російський літак наблизився до кордонів НАТО: його перехопили винищувачі

14 березня в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем зіткнулися російський літак Су-27 та американський БПЛА розвідки та спостереження MQ-9 Reaper, а російський літак літав біля повітряного простору НАТО на кордоні з Естонією, не зв'язавшись із естонською авіадиспетчерською службою. Його перехопили винищувачі.

Про це повідомляє Sky News.

Російський літак перехопили два винищувачі "Тайфун" – один британський та один німецький. Як розповів один із пілотів, вони ідентифікували літак РФ і спостерігали за ним, у той час, як він "пролітав поблизу повітряного простору НАТО".

Через те, що літак не зв'язувався з авіадиспетчерською службою, вони перехопили його для забезпечення безпеки польотів для всіх користувачів повітряного простору.

Читайте також: Інцидент з російськими літаками та безпілотником США: що відомо про MQ-9 Reaper

Зазначається, що це перша спільна місія Німеччини та Великої Британії такого роду. Вони вперше об'єдналися задля патрулювання повітряного простору Естонії.

"Це спільне розгортання Британії та Німеччини в країнах Балтії ясно демонструє нашу колективну рішучість протистояти будь-якій потенційній загрозі кордонам НАТО, демонструючи при цьому нашу об'єднану силу", - наголосив міністр збройних сил Британії Джеймс Хіпі.

Як писав "Апостроф", раніше в мережі з'явилося відео, як російський винищувач збив американський безпілотник над Чорним морем.