RU  UA

Ворог не дійшов до кінця міста: боєць ЗСУ про поточну ситуацію в Бахмуті

Російським окупантам не вдалося повністю зайняти Бахмут Донецької області.

Про це розповів Апостроф TV військовослужбовець 5-го окремого штурмового полку ЗСУ, політичний і громадський діяч Юрій Сиротюк.

Читайте також: Бахмут знищено повністю: у мережі показали мертве місто з висоти пташиного польоту

"Зараз ситуація у Бахмуті – зупинилися активні атаки ворога, він не дійшов до кінця міста, не зайняв увесь Бахмут", - зазначив він.

За словами військового, з одного боку - зараз погода не дозволяє вести піхотні атаки, з іншого боку - ПВК "Вагнер" вичерпав свій ресурс для наступу.

"Вони дуже хочуть піти з міста, бо залишатися там небезпечно. Останніми днями ворог використовує артилерію (у безлімітній кількості), авіацію, касетні та фосфорні боєприпаси, міномети. Намагаються створити загороджувальний вогонь, щоб уникнути наших атак та контратак", - пояснив він.

За останній тиждень українські військові суттєво просунулися на флангах, зміцнилися на панівних висотах навколо Бахмута. Це загрожує російському контингенту, який перебуває у руїнах міста, яке у ЗСУ - як на долоні.

"Росіяни перебувають під нашим вогневим контролем. Це одна із причин – чому відходять вагнерівці. Вони розуміють, що місто утримати неможливо. Навіть містом вільно переміщатися не можуть – по кожній цілі, що рухається, завдаються удари ЗСУ", - додав Юрій Сиротюк.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що у ЗСУ поставили крапку у спекуляціях навколо "здавання" Бахмута.

  • Вас також може зацікавити:

Ми заганяємо росіян у бахмутський капкан – воїн-штурмовик ЗСУ

Путін привітав армію РФ зі "взяттям" Бахмута: в ISW оцінили реальну ситуацію. Карта

ПВК "Вагнер" близька до розгрому? У ЗСУ озвучили несподівану заяву