RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Намагалася уникнути покарання: звинувачена в даванні хабара суддя влаштувалася до ЗСУ

Суддя Харківського адмінсуду Ольга Панченко, яку раніше звинувачували у даванні хабарів, мобілізувалася до лав ЗСУ - апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зупинила провадження.

Про це йдеться в ухвалі від 15 травня.

Зазначається, що наприкінці січня поточного року "служителька" Феміди була засуджена на термін до 5 років позбавлення волі за передачу хабаря у розмірі 3000 доларів судді очолюваного нею суду Олені Заічко за прийняття судового рішення.

Панченко відмовилася визнати свою провину і подала апеляцію проти вироку. До моменту набрання законної сили вироку, вона залишалась на волі.

Читайте також: Голову Верховного суду затримано на хабарі: що відомо

У травні відбулося засідання апеляційного суду на яке Панченко не зʼявилася. Замість неї її адвокат надав фотокопію витягу з наказу командира військової частини, датованого 21 березня 2023 року. З цього документа видно, що Панченко зарахована до складу військової частини та обіймає посаду санітарного інструктора у медичному пункті 4-го стрілецького батальйону.

Адвокат просив зупинити розгляд справи, оскільки обвинувачена "призвана для проходження військової служби за призовом під час мобілізації й наразі виконує службово-бойові завдання із захисту незалежності та територіальної цілісності України".

Врешті, Верховний адміністративний контрольний суд справді зупинив апеляційне провадження до звільнення Панченко з військової служби.

Раніше ми писали, що судді Верховного Суду ухвалили рішення щодо затриманого на хабарі голови суду.

  • Вас може зацікавити:

Це справді боротьба з корупцією? Що стоїть за скандальною відставкою голови Верховного суду Князєва

Агентом НАБУ була дівчина "модельної зовнішності": стало відомо, хто "спалив" Князєва

Справа Князєва: голові Верховного суду повідомили про підозру