RU  UA

Об'єкт вже повністю замінований: що ще можуть підірвати окупанти в Україні

Після знищення греблі Каховської ГЕС, російські війська можуть вдатися до подальших терактів на території України. Так, окупанти готові підірвати завод "Кримський титан", який повністю замінований, включаючи ємності із кислотою та хлором.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан.

Читайте також: Путін йде ва-банк: у нього тільки один "стоп"

"Підрив дамби Каховської ГЕС може нести загрози для Запорізької АЕС, але сумнівно, що росіяни, щоб скувати ЗСУ, підуть на підрив ЗАЕС. Звичайно, прогнозувати дії малахольних з Генштабу РФ безглуздо, але ризики такого ядерного тероризму для Москви надто високі - як військово-політичні, так і суто економічні та іміджеві”, - сказав Світан.

За його словами, "Росатом", який тимчасово господарює на ЗАЕС, будує за домовленістю енергоблоки у Туреччині та Угорщині. Такі дії щодо знищення або суттєвого пошкодження ЗАЕС поставлять хрест на довірі до цієї структури по всьому світу, а це виллється у зірвані контракти та величезні фінансові втрати. Але, від росіян можна очікувати вже чого завгодно.

"А що вони зараз реально можуть і готові підірвати - завод "Кримський титан" на півночі Криму. Завод вже повністю замінований, включно з ємностями з кислотою, хлором та реагентами. Вони його нещодавно почали мінувати, оскільки вони прогнозували, що ЗСУ форсуватимуть Дніпро і заходити до Армянська, вони вже готові були його підривати. На відміну від ЗАЕС, підрив "Кримського титану" матиме для росіян військову доцільність, оскільки хімічні викиди можуть сповільнити рух ЗСУ по півночі Криму. Хімічна хмара та зараження території самим військам не перешкода, оскільки вони йтимуть у хімзахисті. Проблеми можуть виникнути з логістикою та постачанням. На усунення цих проблем може піти кілька тижнів", - заявив Світан.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав, як виглядає затоплений Херсон з висоти пташиного польоту.

Вас також може зацікавити:

У Херсонській області люди ночували на дахах будинків через потоп викликаний підривом Каховської ГЕС

Після теракту РФ на Каховській ГЕС в ООН відзначали день російської мови

У мережі назвали імена окупантів, які влаштували теракт на Каховській ГЕС