RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Підозрюваний у держзраді "слуга народу" Безгін попався на зловживанні – депутат Київради

Нардеп від "Слуги народу" Віталій Безгін не допустив на засідання ТСК щодо Києва представників громади – депутатів Київради. При цьому він заявив, що потрапити на комісію можуть всі бажаючі.

Про це заявив депутат Київради, співголова фракції "УДАР Віталія Кличка" Дмитро Білоцерковець.

"Безгін, який вже ходить під серйозною кримінальною статтею, знову потрапив у скандал. Ось слова Безгіна, що на ТСК запрошували всіх охочих... А ось дії Безгіна: офіційний лист у відповідь на нашу пропозицію запросити голову тимчасової контрольної комісії Київради щодо взаємодії з центральною владою. У листі чітко написано – запрошувати будемо тільки тих, кого захочемо. Тобто голова комісії Безгін елементарно збрехав. Вкотре", – підкреслив Дмитро Білоцерковець.

Він зазначив, що мер Києва Віталій Кличко на засіданні запитав, чому не запросили представників громади Києва – депутатів Київради. Безгін йому відповів, що запрошували всіх охочих.

"Але чомусь з громади були допущені лише двійко "слуг" (сиротливо сидять зліва): Вітренко і ще один. Всі інші не пройшли відбір", – робить висновок Білоцерковець.

Він продемонстрував лист за підписом Безгіна, в якому йдеться про те, що на комісію потрапляють ті, кого запрошують персональними листами.

"Безгіну взагалі важко вірити, йому 110 стаття кримінального кодексу світить – звинувачення у зазіханні на територіальну цілісність України. Слідство триває. А завтра знову засідання ТСК, де підозрюваний фактично у державній зраді вирішуватиме питання громади Києва. Щось тут не так, не знаходите? Загалом, з ТСК буде шоу. Під час війни", – наголосив Білоцерковець.

Раніше повідомлялося, що проти народного депутата від "Слуги народу" Віталія Безгіна ДБР відкрило провадження за ч. 2 ст. 110 КК – зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України, вчинене представником влади. Ця стаття передбачає до 10 років позбавлення волі.