RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Пошкоджено чотири ТЕС: фото і нові подробиці масштабного удару по Україні

Вночі 27 квітня ЗС РФ завдали масованого удару по Україні. Ціллю ворога вкотре стала українська енергоінфраструктура.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав усю актуальну інформацію.

Міністр енергетики Герман Галущенко підтвердив, що ЗС РФ завдали ударів по енергетичних об'єктах країни. Зокрема, під ворожий вогонь потрапили об'єкти у Дніпропетровській, Львівській та Івано-Франківській областях.

Читайте також: У Харкові ворог влучив ракетами у лікарню: фото і відео

"Є пошкодження обладнання. На одному з об’єктів поранено начальника зміни - енергетик отримав контузію. Наслідки атак уточнюються. Триває робота над їх ліквідацією", - йдеться у заяві Галущенка.

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у ранковому зведенні повідомив про знищення 13 російських ракет в небі над регіоном та зазначив про пошкодження двох енергетичних об'єктів - у Дніпровському та Криворізькому районах. Внаслідок ворожої атаки сталося кілька займань. Після нічного масованого удару ЗС РФ у Криворізькому районі спостерігаються проблеми з водопостачанням.

Група ДТЕК повідомила, що російські війська вночі атакували одразу чотири теплоелектростанції компанії, внаслідок чого серйозно пошкоджено обладнання. Також відомо про поранених енергетиків, яким надають усю необхідну допомогу.

"Серйозно пошкоджено обладнання підприємств. В ці хвилини енергетики намагаються ліквідовувати наслідки атаки. З початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК були обстріляні понад 170 разів", - йдеться у повідомленні ДТЕК.

Очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук повідомила, що ЗС РФ завдали удару по об'єкту критичної інфраструктури на Прикарпатті. Власлідок атаки виникла пожежа, але, на щастя, обійшлося без постраждалих.

Раніше ми розповідали, що ворог ударив дроном по автівці на Харківщині.

Вас може зацікавити:

Росіяни перетворили Вугледар у місто-привид. Фото

На Дніпропетровщині вдвічі зросло число постраждалих: фото наслідків удару

Удар по телевежі у Харкові: поліція показала жахливі фото з місця атаки