RU  UA

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

​Зважають на безпекову ситуацію та дозвіл військових: як на прикордонні Сумщини енергетики відновлюють електромережі

Ворог щодня завдає ударів по прикордонню Сумської області, пошкоджуючи електричні мережі, що призводить до тривалих відключень світла в населених пунктах на навіть цілих громадах.

Про це повідомляє начальник, головний диспетчер оперативно-диспетчерської служби АТ “Сумиобленерго” Андрій Христич в ефірі Українського Радіо-Суми.

Він розповів, що лише від постійних обстрілів ворогом прикордоння АТ “Сумиобленерго” зазнало збитків на понад пів мільярда гривень.

Він додав, що компанія спроможна відновити всі свої електричні мережі, але вона мусить зважати на безпекову ситуацію в регіоні.

"Всі виїзди на ремонти пошкоджених обстрілами мереж, які проходять по лінії кордону з РФ чи в безпосередній близькості до нього, узгоджуються з військовими та з органами виконавчої влади. На деякі ділянки ми не маємо такого дозволу.", – розповідає керманич АТ “Сумиобленерго”.

Також він повідомив, які громади Сумщини найбільше страждають від російської агресії: це Сумська, Білопільська, Краснопільська, Хотінська, Середино-Будська, Великописарівська, Путивльська, Шосткинська, Глухівська.

Через небезпеку робіт з відновлення електромереж безпосередньо на кордоні Сумської області та Росії, працівники АТ “Сумиобленерго” вимушені виконувати свою справу в бронежилетах та касках, також вони возять з собою аптечками та засоби для надання невідкладної допомоги. Через такі умови праці компанія відчуває брак кадрів.

“Станом на 20 червня, в обленерго є понад двісті вакантних посад. Це й електромонтери, і водії, і інженери, фахівці з інших професій.“, – пояснює ситуацію Андрій Христич.