RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Пентагон відповів на звинувачення Росії щодо удару ATACMS по Севастополю

Міністерство оборони США відповіло на звинувачення Росії щодо удару Силами оборони України американськими ракетами ATACMS по окупованому Росією українському Севастополю.

Свій коментар, зокрема, надав речник Пентагону Пет Райдер.

«Важливо озирнутися на те, як ми дійшли до того, де ми є сьогодні, яким було незаконне вторгнення Росії в Україну. І якщо вони стурбовані втратами серед їхніх сил, то вони повинні негайно припинити цю війну та повернути суверенну територію України, а не кидати туди свої сили без потреби», — зазначив Райдер.

За його словами, Росія несе відповідальність за здійснення свого вторгнення в Україну, що призвело до смерті тисяч невинних українців.

Речник Пентагону також зазначив, що українці самі приймають рішення, коли йдеться про військові операції та планування ударів по російських військових об’єктах.

Щодо звинувачень Росії, що через удари ракетами ATACMS загинуло цивільне російське населення, в тому числі діти, то Райдер зазначив, що у Пентагону немає такої інформації.

«У нас немає жодної інформації про те, чи були вбиті мирні жителі. Ми будемо говорити про це з українцями. Ми дуже чітко сказали, що ми не хочемо бачити жертв серед цивільного населення», — підкреслив речник Пентагону.

Як повідомляв «Апостроф», 23 червня в окупованому Севастополі пролунали вибухи. Окупаційна влада в результаті запровадила там надзвичайний стан.