RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

"Резерв+" стане онлайн-ТЦК: в Міноборони розповіли, коли запрацюють нові функції в застосунку

Застосунок "Резерв+" в майбутньому буде розширено новими функціями - планується запуск онлайн-рекрутингу, а також для зручності військовозобов'язаних буде введено функції онлайн-направлення на ВЛК та онлайн-відстрочки для призовників певних категорій.

Про це розповіла заступник міністра оборони України Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За словами Черногоренко, в "Резерв+" досі йде наповнення даними від тих військовозобов'язаних, які не встигли зробити це у відведений законом термін.

"Щодоби українці продовжують реєструватися у "Резерв+" і оновлювати свої дані, тобто, активність українців у цьому застосунку не спадає. Ми намагаємося відповідати очікуванням співгромадян і тому високому рівню довіри, який ми бачимо від наших військовозобов'язаних, і готуємо нові функції. Йдеться про оформлення відстрочки від призову, вишколи, онлайн-рекрутинг, який ми вже реалізовуємо.

Запуск в "Резерв+" онлайн-рекрутингу дозволить нашим громадянам у кілька кліків мобілізуватися і підписати потрібний контракт. Ми вже пропрацювали перший повний процес і проводимо роботу з командою розробників, щоб якомога швидше реалізувати цю функцію, а вже восени ми матимемо низку нових функцій", - розповіла Черногоренко.

Також заступниця міністра розповіла, коли в застосунку з'явиться функція онлайн-направлення на ВЛК.

"Ми плануємо, що до кінця року в "Резерв+" з'явиться онлайн-направлення на ВЛК, його можна буде згенерувати самостійно через застосунок за бажанням користувача, тобто військово-лікарську комісію українці зможуть проходити без додаткового візиту до ТЦК. Цим зможуть скористатися люди, які планово мають пройти ВЛК, і люди, які мають переатестувати свій статус обмежено придатного в певний період згідно з законом", - пояснила заступниця міністра.

Черногоренко також розповіла, як Міноборони планує спростити отримання відстрочок.

"Також з'явиться функція онлайн-відстрочки для багатодітних батьків і студентів, цей функціонал ми плануємо реалізувати завдяки інтеграції з іншими реєстрами. Перші оновлення будуть стосуватися студентів денної форми навчання і багатодітних батьків. Тобто, за фактом отримання інформації з інших реєстрів ми відразу відобразимо її в "Резерв+", щоб наші громадяни не стояли в чергах і не збирали паперові довідки. Це оновлення у нас вже в реалізації і плануємо випустити його вже найближчим часом", - резюмувала Черногоренко.

Нагадаємо, 8 серпня в Україні запрацював мобільний застосунок "Армія+", давши старт цифровізації документообігу в ЗСУ.