RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Експерт закликав зупинити фінансування сепаратизму через схеми з металобрухтом в Придністров'ї

Керівник Інституту Глобальних стратегій, політолог Вадим Карасьов прокоментував можливе підписання президентом Петром Порошенко Закону про підвищення мита на вивіз брухту чорних металів.

«Головний спонсор російської політики в Молдові, Молдавський металургійний завод (Придністров'я), працює на українському металобрухті. Через це донори сепаратизму і їх комерційні партнери виступають проти підписання цього закону президентом Порошенко", - говорить експерт.

"У 2015 році російський мільярдер Алішер Усманов передав завод безкоштовно на баланс уряду Придністров'я, і з тих пір фірми-прокладки там працюють під прикриттям міфічних арабських інвесторів. Насправді, контроль належить російському уряду, який безоплатно постачає заводу газ і електроенергію, борг перевищив 5 млрд. доларів, але його сплати ніхто не вимагає. Фірми-прокладки використовуються для фінансування партій і політиків. Всю проросійську політику в Молдові, включаючи президента Ігоря Додона, і частково пропаганду на півдні України, щедро фінансує Молдавський металургійний завод (ММЗ). Виходить, Україна дотує сировиною головного спонсора проросійської політики в регіоні», - пояснив Карасьов.

Також, політолог додає, що «тільки на один ММЗ припадає 45% всього експорту українського брухту, що є неприпустимим фактом монополізації та імітації лібералами вільного експортного потоку. А більше схоже на схему окремих чиновників і російських олігархів».

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: