RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Український військовий завод потрапив у новий скандал із закупівлею запчастин

Служба безпеки України пред'явила підозру посадовим особам підприємства "Житомирський бронетанковий завод" у справі розтрату коштів, мова йде про закупівлю неякісних запчастин у підприємства "Донбасінвест Груп".

Про це повідомляє видання "Наші Гроші" з посиланням на постанову районного суду міста Житомир в рамках виробництва № 42018060360000175.

Згідно з матеріалами слідства, ЖБТЗ закупив у "Донбасінвест Груп" запчастини до БМП-1 і БМП2, які нині випускаються тільки в Росії.

Відзначається, що ввезені були іноземні запасні частини з порушенням митного законодавства та деталі зі складів українських військових частин. Далі проводився ремонт комплектуючих, після чого їх продавали як нові.

Слідчі також виявили ряд підприємств з ознаками фіктивності, з якими ЖБТЗ вів діяльність. Суд дозволив слідству доступ до документів компанії "Донбасінвест Груп" і на товарознавчу експертизу деталей заводу.

Відзначається, що "Донбасінвест Груп" зареєстрований в 2010 році в Донецьку під назвою "Мегаресурси ЛТД". Єдиним власником фірми є житель окупованого нині міста Вугледар Донецької області Дмитро Кочергін. Цей громадянин відомий тим, що в 2014 році на виборах президента був представником кандидата Петра Порошенка у виборчому окрузі №50.

Директором фірми є Антон Михайлов, раніше в Донецьку володів ТОВ "Сенатор і К" (нині зареєстрована в Києві). Згідно з даними відкритих реєстрів, дохід "Донбасінвест Груп" в 2017 році різко зріс відразу в 4 рази і склав 16-17 млн гривень.

З лютого 2017 року і до середини минулого "ЖБТЗ" керував Михайло Мосін. Раніше він був засуджений за службове підроблення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що заступник керівника "Укрспецекспорту" Павло Старинець приховав від декларування позашляховики, великий особняк і елітний ресторан.