RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Рейтинг стійкості: Експерти представили топ-50 найбільш стабільних держпідприємств України

У четвер, 13 червня, Міжнародний центр перспективних досліджень оприлюднив рейтинг фінансової стабільності державних підприємств України та запустив однойменний Інтернет-портал з детальними показниками по кожній з цих компаній.

Про це йдеться в прес-релізі Центру.

Експерт МЦПД Єгор Киян наголосив, що 50 найбільших держкомпаній були відібрані за показником загальної вартості активів. Фінансова стабільність була розрахована за чотирма критеріями: ліквідністю, рентабільністю, левериджем та активною діяльністю.

ТОП-50 успішних кампаній очолило ДП "Украерорух", загальна фінансова стійкість якого була оцінена на 8 із 10 можливих балів. Наступні місця відповідно посіли Маріупольський морський торговий порт, ДП "Адміністрація морських портів України" та ДП "Міжнародний аеропорт Львів".

Найнижчу фінансову стійкість продемонстрували ПАТ "Припортовий завод" і НСК "Олімпійський".

Аналітики МЦПД відзначили, що десять з п’ятдесяти найбільших державних компаній недостатньо прозоро ведуть фінансову звітність, що завадило оцінити їхню стабільність.Цим кампаніям було присвоєно 40-ве місце.

Єгор Киян також наголосив, що найкращі фінансові показники в рейтингу продемонстрували транспортні та логістичні державні підприємства.

Він також підкреслив, що створено інтерактивний портал для відображення результатів окремих компаній, який доступний за посиланням. Учасники проекту анонсували постійне оновлення показників по мірі подання фінансової звітності держкомпаніями.

Рейтинг "Фінансова стабільність державних підприємств в Україні" спрямований на підвищення ефективності управління держпідприємствами і реалізований в рамках проекту "Сприяння прозорості та впровадження антикорупційних заходів у державних підприємствах та органах місцевого самоврядування в Україні", що здійснюється МЦПД у партнерстві з Інститутом економічних і соціальних реформ (INEKO) та Офіційною Підтримкою Розвитку Словацької Республіки (SlovakAid).