RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Справа про розкрадання глини в Полтавській області: слідчі стали підозрюваними

25 червня слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві, повідомили про підозру слідчим ГУНП в Полтавській області щодо незаконного затримання громадян.

Про це повідомляє інтернет-видання "Полтавщина".

Експертиза у справі встановила збиток державі на понад 240 млн грн.

Слідчі, що займаютьсясправою, проводять досудове розслідування по кримінальному провадженню, внесеному до ЄРДР 22 липня 2017 року за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 240 КК України, за фактом порушення правил охорони надр під час здійснення розробки кар’єру поблизу села Коломійцеве Озеро Хорольського району, а також за фактом розкрадання державних коштів при виконанні Представництвом турецької компанії "Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті" робіт з реконструкції автодороги М-03 Київ — Харків — Довжанський.

Під час проведення досудового розслідування слідчі встановили, що фігуранти провадження організували злочинну схему, внаслідок якої із земельної ділянки незаконно видобули значну кількість корисних копалин, завдавши державі збитки на суму понад 240 млн грн. Як було встановлено до вчинення даного злочину причетна низка осіб, деяких з них затримали та повідомили їм про підозру.