RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Журналісти розповіли про атаку рейдерів на американського інвестора на Закарпатті

Рейдери під прикриттям Господарського суду Закарпатської області та Верховного Суду України намагаються захопити Мужіївське поліметалічне родовище на Закарпатті, інвестором якого є американська компанія.

Про це йдеться в розслідуванні телеканалу "Еспрессо", передають "Українські новини".

Журналісти з'ясували, що після того, як американський інвестор - компанія Avellana Gold - побудував на Мужіївському родовищі в Закарпатській області сучасне підприємство, його почала атакувати знову фірма Gofer Mining PLC. Власники фірми-рейдера приписують собі зв'язок з відомим банком Barclays і британською королівською родиною. Однак голова Британо-української торгової палати Бейт Томс спростував цю інформацію і заявив, що "не існує жодного доказу: листа, свідоцтва банкіра Barclays, будь-якого члена королівської сім'ї", причетних до Gofer Mining PLC і запевнив, що це обман.

Журналісти з'ясували, що реальними засновниками рейдерської фірми Gofer Mining PLC є: Олександр Маштепа, який раніше брав участь у рейдерській атаці на столичний універмаг "Україна", депортований з Польщі через загрозу національній безпеці представник російських спецслужб Сергій Гаврилов, який змінив прізвище на Колпіді і прихильник сепаратистів Донбасу Дмитро Зайцев, внесений в базу центру "Миротворець".

"Позови, внесені цими особами до Господарського суду Закарпатської області, в їх користь задовольняє суддя Оксана Ремецкі", - йдеться в сюжеті.

Генеральний директор компанії Avellana Gold Брайан Севедж заявив, що корумповані судді та рейдери в змові і працюють проти його компанії. Севедж назвав Gofer mining "досвідченою групою злочинців", що мають на меті зашкодити Avellana Gold. Американський інвестор звернувся до всіх, хто надає спроби захоплення підприємства: "Вам не сховатися. Ми вас ідентифікуємо та викриємо ваші дії в будь-якому куточку світу".