RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Європейська бізнес-асоціація виразила занепокоєння порушеннями при розгляді у Раді проектів з питань енергетики

При розгляді важливих для енергетики законопроектів Комітетом ВР з питань енергетики та ЖКП під головуванням Андрія Геруса було допущено низку порушень, що викликає занепокоєння бізнесу.

Про це йдеться у заяві Європейської Бізнес Асоціації.

"16 жовтня відбулось засідання Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. Під час засідання було здійснено ряд серйозних порушень при розгляді важливих для галузі законопроектів", - йдеться в заяві.

Звертається увага, що в порядок денний Комітету були включені законопроекти, які не зареєстровані у Верховній Раді станом на дату попередню до засідання Комітету, а частина з них перебували на розгляді Голови ВР, відповідно до Регламенту, і не були направлені до Комітету. Окрім того, законопроекти були винесені на розгляд до закінчення термінів подання альтернативних законопроектів та без обов’язкових висновків інших Комітетів ВР. Внаслідок цього депутати та представники бізнесу не мали можливості ознайомитись з законопроектами та запропонувати пропозиції і зауваження.

"Бізнес-спільнота висловлює занепокоєння порушеннями в частині ознайомлення народних депутатів та бізнесу із законодавчими ініціативами, а також відсутністю можливості надати пропозиції до законодавчих ініціатив, при цьому, що раніш було задекларовано курс на відкритість та прозорість процедур", - зазначають в ЄБА.

Європейська Бізнес Асоціація закликала Голову Верховної Ради та Голову Комітету з питань енергетики та ЖКП не допускати порушень та забезпечити участь представників бізнес-спільноти у обговоренні законодавчих ініціатив.

На засіданні Комітету ВР з питань енергетики та ЖКП 16 жовтня було схвалено законопроект Андрія Геруса "Про внесення зміни до Закону України "Про ринок електричної енергії" (№2236-2). На думку члена комітету Михайла Бондаря законопроект Геруса знищує ринок електроенергії та повертає енергетику до ручного управляння, що призведе до зриву євроінтеграції України і посилення енергозалежності від Росії.