RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Відомий експерт вказав на помилки в розслідуванні щодо діяльності чеського магазину косметики в Україні

Розслідування журналістів "Апострофу" щодо діяльності на українському ринку онлайн-магазину косметики Notino.uaз Чехії може базуватися на неправильних висновках експертів, і не відображає реальної картини.

Про це написав в своєму блозі на Linkedin эксперт по e-commerce Ян Ружичка.

"Щодо податків. Експерт пише, що інтернет-магазин Notino ухиляється від сплати податків, оскільки повинен оплачувати так званий репатріаційний податок. Про цей податок чітко говорить Податковий кодекс, пункт 141.4. Там говориться, з яких доходів повинен нерезидент оплачувати податок. Там усе можливе, фрахт, роялті, багато іншого. Тільки не виручка за товар. Вважаю, що ця частина статті просто брехлива і вводить читача в оману", - написав експерт.

Ян Ружичка описав механізм роботи чеського онлайн-магазину в Україні, підкресливши, що він працює виключно у рамках українського законодавства і беручи до уваги реалії роботи ринку в Україні.

"Якщо зробив замовлення за 1000 гривен, сплатив 1000 гривен. І цих 1000 гривен приходить компанії Notino на чеський рахунок. Компанія Notino потім оплачує перевізникові за послуги доставки. Круг закрився. Про післяплату. Було б набагато краще для інтернет-магазину, якби покупці усі замовлення оплачували наперед банківською картою. На практиці ж в східних країнах більшість покупців замовляє платіж післяплатою. Висновок простий: інтернет-магазин Notino ніякий репатріаційний податок сплачувати не повинен. Тому Notino.ua не ухиляється від сплати податків, звинувачення на адресу інтернет-магазину безпідставні та неправдиві", - зазначив він.

Також експерт підкреслив, що всі необхідні контактні дані присутні на сайті магазину, тому компанія не приховує власників і готова нести відповідальність в разі юридичних претензій. Ян Ружичка додав, що "Notino є одним з найуспішніших інтернет-магазинів у Франції, де знають толк в парфумах", тому питань щодо якості і оригінальності товару бути не може. За його словами, у Notino є контакт-центр, де оператори володіють українською мовою, а товар є можливість повернути магазину, якщо до нього виникнуть претензії.