RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Нададуть "інвестиційну няню": Гончарук відповів на питання Ярославського про підтримку українських інвесторів

В Україні помітні суттєві зміни, що дозволяє реалізовувати великі інфраструктурні проекти.

Про це під час сніданку в Українському домі в Давосі заявив власник і президент групи DCH, відомий український бізнесмен Олександр Ярославський.

"В Україні на 100% змінилася ситуація. Буду говорити про конкретні речі: багато років ми намагалися почати будівництво аеропорту в місті Дніпро (хочемо, звичайно, і в Донецьку), а в цьому році ми починаємо будівництво цього важливого інфраструктурного об'єкта, сподіваюся, що це тільки початок", - сказав бізнесмен.

Він додав, що планує інвестувати в розвиток української інфраструктури, і назвав Давос-2020 найпродуктивнішим для України. Олександр Ярославський поставив запитання прем'єр-міністру Гончаруку.

"Я тут чув, що "дуже ніжно" ви будете ставитися до іноземних інвесторів - у них будуть "няні". Я хочу запитати у прем'єр-міністра: а чи будуть "няні" для місцевих інвесторів, чи буде до них таке ж "ніжне" ставлення, як до іноземних інвесторів?", - запитав бізнесмен.

Прем'єр у відповідь заявив, що кожен інвестор отримає в уряді "персонального менеджера" - "investment nanny" ("інвестиційна няня" - "Апостроф"), а уряд готовий приймати сигнали від інвесторів про труднощі або протидію чиновників на місцях, але в майбутньому має намір створити чітку систему і прозорі процедури, які дозволять Україні відмовитися від практики "ручного втручання" у вирішення питань інвесторів.

"Для тих, хто вже інвестує в Україну, ставлення має бути точно не гірше, ніж до тих, кого ми хотіли б залучити. Звичайно, цей "investment nanny" - такий маркетинг, щоб привернути увагу", - сказав Гончарук, відповідаючи на питання Ярославського, група DCH якого за багато років інвестувала в розвиток тільки Харківського регіону понад $1 млрд.

"Суть підходу всім добре зрозуміла. Ми хочемо, щоб у кожної людини, яка інвестує в економіку, в нашу країну, був прямий контакт з урядом, якщо виникають якісь проблеми на місцях... Щоб не втрачати час, ми просимо вас", - сказав Гончарук, звертаючись до залу у відповідь на питання Ярославського, - якщо ви готові інвестувати, розвивати країну, будь ласка: у вас є можливість мати конкретного індивідуального менеджера в уряді, який буде вас чути, піклуватися про ваші інвестиції. Наше завдання - не в ручному режимі вирішувати ваші проблеми, а максимально швидко отримувати сигнал, де система дає збої. Це підхід, який ми обрали і реалізуємо".

Як повідомляють ЗМІ, в Давосі Ярославський взяв участь в засіданні Національної інвестиційної ради України. Також підтвердив журналістам, що купує у Віктора Пінчука банк "Кредит-Дніпро" і розповів про хід реалізації своїх проектів "Екополіс-ХТЗ" в Харкові і будівництво нового аеропорту в Дніпрі.