RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Назвали навіть прокурора Закарпаття: на великому інвестфорумі розповіли про рейдерські атаки на бізнес

Прокурор Закарпаття Володимир Гаврилюк працює синхронно з рейдерами компанії Avellana Gold, що інвестує в українську промисловість з 2016 року.

Про це заявив інвестор і гендиректор компанії Брайан Севедж, він назвав рейдерами директора компанії Gofer mining Олександра Маштепу, його спільників Дмитра Зайцева та Дмитро Карпа, передає Delo.ua.

Власник збагачувальної фабрики в Закарпатті американець Брайан Севедж виступив як спікер найбільшого в світі інвестфоруму з видобутку корисних копалин PDAC, що пройшов у канадському Торонто. Очолювана Севеджем компанія Avellana Gold представила сектор корисних копалин від України.

Тема виступу: "Бізнес по видобутку копалин в Україні: персональний досвід і перспективи". В рамках нього була розказана історія Avellana Gold. Як тільки інвестор побудував фабрику, вона пережила спроби захоплення кримінальними авторитетами, блокування роботи прокуратурою і тепер уже колишнім губернатором, дискредитацію в ЗМІ і багато судів. Недавня медіа-атака була пов'язана з засіданням у Верховному суді, який остаточно підтвердив фіктивність Gofer mining і Cengard Financial, що прикривали рейдерство інвестиційними намірами. Незважаючи на такий тиск, акціонер Avellana Gold відмовився від зустрічей з будь-якого роду учасниками переговорів і знайшов справедливість в суді та попутно повідомив прізвища всіх причетних до рейдерства на форумі копалин PDAC. Брайан Севедж закликав інвесторів не боятися називати тих, хто заважає бізнесу розвиватися в Україні.

Avellana Gold - міжнародна інвестиційна компанія, що має досвід розробки родовищ корисних копалин в Східній Європі і багатьох країнах світу, інвестує в Мужіївське родовище поліметалічних руд з 2016 року. У листопаді 2019 почала роботу побудована збагачувальна фабрика Avellana Gold, що добувати золото, цинк і свинець. Загальний обсяг інвестицій в проект - 140 млн доларів США.