RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Типова тендерна документація від бізнесу залучить до ринку усіх порядних підрядників - Всеукраїнська дорожня Асоціація

Дорожньо-будівельні компанії України закликали долучитися до створення альтернативної типової тендерної документації для проведення тендерів.

Всеукраїнська дорожня Асоціація повідомляє про це на своєму сайті.

Текст типової тендерної документації, який розробив Укратводор, за словами експертів Асоціації, створив бар’єри щодо доступу до ринку. При цьому, дані перешкоди не є об’єктивними та носять обмежувальний характер, щодо вільного доступу до дорожньо-будівельного ринку більшості компаній.

Також Всеукраїнська дорожня Асоціація посилається на сайт Prozorro, де у публічному доступі знаходиться інформація, на якій можна пересвідчитись, що у тенедерах перемагають одні й ті ж самі компанії з мінімальним відривом, та називає такі закупівлі "тендери з двох".

"Наразі створена Робоча група при Міністерстві економіки, яке вповноважена приймати остаточне рішення та затверджувати таку документацію. Асоціація увійшла до складу цієї Робочої групи, по розробці тендерної документації на закупівлю робіт", - повідомаляє сайт Асоціації

"Всеукраїнська дорожня Асоціація прийняла рішення розробити типову тендерну документацію від бізнесу, враховуючи безпосередньо потреби галузі, а не потреби окремих зацікавлених суб’єктів індустрії".

Що зробити, щоб потреби, досвід та експертна позиція компанії були враховані?

Всеукраїнська дорожня Асоціація закликає звернутися до їхнього офісу, та стати учасником цих процесів:

"На даний час ведеться активна робота над типовою документацією для проведення тендерів на будівництво доріг. Залучена команда юристів, експертів з закупівель, практиків дорожньої індустрії, і кожна компанія, яку торкнулися штучні обмеження для власного розвитку, має проявити ініціативу та долучитися до цієї справи", - додає президент Асоціації Артем Гриненко.

"Після остаточної розробки текст типової тендерної документації від бізнесу буде направлений до Міністерства економіки. І ми будемо відстоювати кожний пункт та кожну позицію. Розуміємо, що буде нелегко, але ми знаємо, що робити", - Всеукраїнська дорожня Асоціація.

Контакти можна знайти на сайті vda.org.ua або ж звернутися напряму до президента Асоціації Артема Гриненко.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес