RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У ДТЕК Енерго спростували звинувачення в організації протестів шахтарів

У компанії ДТЕК Енерго стверджують, що не є організатором акцій протестів шахтарів, а звинувачення на адресу компанії з боку глави комітету ВРУ з питань енергетики та ЖКП Андрія Геруса може бути трактовано як використання влади для тиску на бізнес і зневага державними інтересами.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Згідно з повідомленням компанії, криза в енергетиці, викликана втручанням в роботу ринку електроенергії і вплив макроекономічних факторів скоротили ринок збуту для вугільних шахт. З 1 квітня шахти ДТЕК Добропіллявугілля не можуть відновити роботу, бо їх вугілля залишається незатребуваним - на складах підприємства знаходиться більше 150 тис тонн.

"Залишається невирішеним питання встановлення ринкових цін на електроенергію, вироблену тепловою генерацією. Через неринкові ініціативи і рішення НКРЕКП, маніпуляції трейдерів-спекулянтів ціни на електроенергію ТЕС утримуються нижче економічно обґрунтованого рівня. Це і є основна причина невиплат зарплат шахтарям і збитків практично всіх видів генерації. Відповідальність за зростання соціальної напруженості, за акції протесту лежать на представниках влади, які реалізують практику адміністративного втручання в роботу ринку, що призвело до кризи всієї енергогалузі", - йдеться в повідомленні компанії.

ДТЕК Енерго стверджує, що вживає всіх необхідних заходів, щоб зберегти виробництво на добропільських шахтах. У простої знаходяться 6,5 тис співробітників шахт і збагачувальної фабрики, які продовжують отримувати зарплату в розмірі окладу (тарифної ставки). Ще 1200 співробітників задіяні в роботах по підтримці виробництва.

"Для оздоровлення ринку, подолання кризи, відновлення економіки є потреба у професійному підході і конструктивному діалозі між усіма учасниками ринку. Ми неодноразово підкреслювали, що шахтарі не повинні бути заручниками ручного, непрофесійного, адміністративного втручання в роботу енергоринку", - стверджують представники компанії.

ДТЕК є найбільшим приватним інвестором в енергетику України. Група ДТЕК веде видобуток природного газу і вугілля, виробляє електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, розподіляє і поставляє електроенергію клієнтам, впроваджує енергоефективні рішення, розвиває мережу швидкісних зарядних станцій для електромобілів.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створено повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування. У 2019 капітальні вкладення ДТЕК склали 23 млрд грн, податкові відрахування - 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.