RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Новий законопроект про пошту призведе до масових звільнень - ЗМІ

Міжнародні поштові відправлення можуть передати компанії "Укрпошта". В результати, постраждають всі - і клієнти через зниження якості послуг, і приватні компанії, яким доведеться звільняти співробітників.

Як говориться в статті Lenta.UA, у Верховній Раді зареєстровано законопроект №4353 "Про поштовий зв'язок", який може привести до монополії "Укрпошти" на міжнародні поштові відправлення.

"В результаті законодавчих змін серйозно постраждають компанії дистанційної торгівлі, пересилають товари з-за кордону (оператори e-commerce і каталожної торгівлі), і одержувачі відправлень - споживачі послуг доставки. У нерівних умовах також опиняться всі приватні оператори ринку поштових послуг", - йдеться у статті.

"Залишає право тільки "Укрпошті" визначати місця міжнародного поштового обміну, в той час як приватні оператори поштового зв'язку таке право втратять. І тут важливий нюанс: "Укрпошта" не має ні достатньої матеріально-технічної, ні людського ресурсу для одноосібної присутності на ринку міжнародних поштових відправлень", - зазначають журналісти.

"До чого це призведе? Як розповіли учасники ринку, якщо закриють можливість приватним компаніям займатися міжнародними перевезеннями після прийняття закону, це призведе до масових звільнень персоналу. На вулиці ризикують опинитися десятки тисяч осіб. Чи варто говорити, що зараз, під час складної економічної ситуації в країні, викликаної карантином, це призведе до жахливих наслідків", - пише видання.