RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Фармак" завдяки рішенню Київради про продаж компанії земділянки планує розвиток науково-дослідного кластера

Фармацевтична компанія АТ "Фармак" (Київ) завдяки рішенню Київради про продаж фармкомпанії земельної ділянки планує розвиток проекту R&D-кластера.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, 11 лютого Київська міська рада абсолютною більшістю голосів прийняв рішення про продаж компанії землі, на якій протягом 95 років знаходяться виробничі потужності заводу "Фармак", пише "Цензор". Призначене документом цільове використання землі - експлуатація та обслуговування комплексу будівель і споруд.

"Фармак" висловлює подяку депутатам за підтримку розвитку доброчесності прозорого бізнесу. Виробничі потужності, дослідницька база, лабораторно-технічний комплекс підприємства мають міжнародну сертифікацію і відповідають високим вимогам європейських стандартів. Тепер, завдяки позитивному вирішенню міської ради, ми зможемо реалізувати черговий амбітний проект - створення фармацевтичного R&D-кластера для нарощування науково-технічного потенціалу", - заявив виконавчий директор компанії Володимир Костюк.

Він нагадав, що за 25 років "Фармак" інвестував у модернізацію підприємства більше $300 млн. У свою чергу, технічний директор "Фармак" Андрій Гой підкреслив, що створення R&D-кластера стане кроком вперед на шляху до розвитку галузі біомедичних досліджень і розробок в Україні і важливим кроком до перетворення Києва у столицю європейського рівня.

"Основним капіталом столиці має бути саме інтелектуальний продукт", - сказав Андрій Гой.

У компанії впевнені, що поява R&D-кластера сприятиме збільшенню надходжень до міського бюджету від наукомістких галузей економіки.

У 2015 компанія запустила власне виробництво активних фармацевтичних інгредієнтів в місті Шостка на базі індустріального парку "Свема". Інвестиції в будівництво заводу склали $40 млн, з них понад $500 тис були спрямовані на встановлення передових очисних споруд. У компанії підкреслили, що "потенційно небезпечне хімвиробництво було не просто винесено за межі Києва, а й перебуває в спеціально підготовленій промисловій зоні".

"Фармак" - одне з найстаріших фармацевтичних підприємств України, що спеціалізується на виробництві сучасних високотехнологічних препаратів. Київський завод забезпечує роботою майже 1800 жителів Києва і передмість. На виробництві впроваджена і вдосконалюється система якості відповідно до нормативних вимог і до світових стандартів: ISO, GMP. Щорічно компанія проходить по кілька міжнародних інспекцій і перевірок.

Підприємство входить в ТОП-100 найбільших платників податків України. В 2020 "Фармак" заплатив податків на суму понад 712 млн грн, в тому числі 120 млн грн - до київського міського бюджету.