RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В групі Метінвест заявили про збільшення виплати податків у 2020 році

Група Метінвест з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств в 2020 перерахувала до бюджетів усіх рівнів 22,1 млрд грн податків і зборів, що на 5% вище позаторішнього рівня.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу компанії.

Найбільша виплата з відрахувань Групи - податок на прибуток. У минулому році підприємства Метінвесту сплатили в казну понад 5,2 млрд грн такого податку, що на третину менше, ніж в 2019.

За ним йде єдиний соціальний внесок, виплати якого виросли на 18% в порівнянні з позаминулим роком - до 5,2 млрд грн.

Замикає трійку податок на доходи фізичних осіб. Підприємства Метінвесту перерахували до бюджетів 4,7 млрд грн прибуткового податку, це на 17% більше показників 2019.

Крім того, джерелами наповнення бюджетів в 2020 стали плата за користування надрами в розмірі 2,2 млрд грн, екологічний податок - 789 млн грн і плата за землю - 713 млн грн.

Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков: "Загальна криза і пандемія коронавірусу не завадили нам завершити рік з сильними операційними результатами і в той же час відмовитися від податкових канікул заради підтримки міст, де працюють наші підприємства. Коли бізнес може працювати ефективно навіть в найскладніших умовах , у виграші всі: і співробітники, і міста, і держава. Як один з найбільших платників податків України ми раді зробити черговий внесок у відновлення економіки і зростання добробуту українців".

Ще на початку пандемії Метінвест вирішив відмовитися від податкових канікул, наданих бізнесу, щоб підтримати його під час пандемії.

Сума податків, які виплатили підприємства Групи в місцеві бюджети в пільговий період, перевищила 50 млн грн (податок на землю і податок на нерухомість). Це дозволило містам забезпечувати лікарні всім необхідним, виплачувати заробітну плату працівникам комунальних підприємств та проводити протиепідемічні заходи.

Крім того, криворізькі підприємства Метінвесту - Інгулецький, Центральний і Північний ГЗК - в липні-вересні 2020 перерахували в скарбницю міста прибутковий податок і плату за землю в подвійному розмірі. За цей період Метінвест додатково поповнив бюджети всіх рівнів на 113 млн грн, з яких Кривий Ріг отримав 78 млн грн.