RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Аукціон ОПЗ на переробку сировини є умисним невиконанням рішення суду - заява ТОВ "Енергетичний еквівалент"

15 квітня на офіційному сайті АТ "Одеський припортовий завод" опубліковано інформацію про електронний аукціон з відбору та визначення замовника робіт з переробки давальницької сировини та послуг з відвантаження готової продукції для АТ "ОПЗ", проведення якого заплановано на наступний день. Своїм листом ТОВ "Енергетичний еквівалент" попередив АТ "Одеський припортовий завод", що проведення такого аукціону здійснюється з грубим порушенням норм законодавства та всупереч судовим рішенням, які набрали законної сили та підлягають обов’язковому виконанню.

Документ надали редакції "Апострофа" в пресслужбі підприємства.

"Ухиляння ОПЗ від укладення додаткової угоди та виконання договору на переробку давальницької сировини від 18 січня 2019 укладеного з "Енергетичним еквівалентом" на переробку давальницької сировини об’ємом від 48 до 60 млн куб м кожного календарного місяця впродовж чотирьох календарних місяців з дня початку такої передачі давальницької сировини є умисним невиконанням рішення суду, яке набуло законної сили, що становить склад злочину", – підкреслила в коментарі "Апострофу" директор ТОВ "Енергетичний еквівалент" В. Ретівова.

За її словами, проведення відбору і укладення відповідного договору з переможцем відбору порушуватиме встановлене судом право ТОВ "Енергетичний еквівалент на виконання діючого договору з ОПЗ і буде оскаржене в судовому порядку із стягненням збитків заподіяних "Енергетичному еквіваленту".

Ретівова наголосила, що ОПЗ зобов’язаний виконати в повному обсязі умови Договору № 20СН-2 на переробку давальницької сировини від 18 січня 2019 з усіма додатковими угодами та судовим рішенням.

Неправомірні дії АТ "Укртрансгаз", підтверджені відповідними судовими рішеннями, позбавили ТОВ "Енергетичний еквівалент" можливості впродовж січня - травня 2019 здійснювати постачання давальницької сировини (природного газу) на виробничі потужності АТ "Одеський припортовий завод", у зв’язку з чим компанія звернулась до суду.

ТОВ "Енергетичний еквівалент" (Замовник) та АТ "Одеський припортовий завод" (Виконавець) на виконання Постанови Південно-західного апеляційного господарського суду по справі № 916/1395/19 від 18 грудня 2019, яка залишена без змін Постановою Верховного Суду по даній справі від 01 липня 2020 та Додаткової угоди № 6 від 29 травня 2019 до Договору № 20СН-2 на переробку давальницької сировини від 18 січня 2020 зобов’язані підписати додаткову угоду стосовно виконання умов договору на переробку давальницької сировини, а саме - визначити дату початку безперебійного (без зупинок виробничих потужностей Виконавця) та впродовж чотирьох календарних місяців з дня початку такої передачі давальницької сировини.