RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Кошти англійських компаній родини Суркісів у Приватбанку мають легальне походження - аудитор з США

Висновки кількамісячної роботи американської аудиторської компанії Alvarez & Marsal свідчать, що кошти англійських компаній родини Суркісів у Приватбанку мають легальне походження, гроші не мають жодного відношення до схеми виведення кредитних коштів Приватбанку.

Про це повідомив адвокат Ігоря Суркіса Ігор Алексєєв, посилаючись на результати аудиту, які є в його розпорядженні.

"Міжнародні аудитори фактично по молекулах проаналізували кожну фінансову операцію. Фахівцям Alvarez & Marsal була надана інформація не тільки про те, звідки походять ці кошти, а й про те, куди і на що ці кошти витрачалися", – зазначив адвокат.

На думку Алексєєва, це безпрецедентна відкритість і транспарентність.

"На моє переконання, ви не знайдете в Україні подібних прикладів, коли фактично всю фінансову звітність вивертають і перевіряють кожну операцію до найменших дрібничок", – мовить він.

За словами юриста, висновки аудиту прості й однозначні – депозити мають легальне походження. Вони не мають жодного відношення до схем виведення кредитних коштів "Приватбанку".

"І це, підкреслюю, встановили міжнародні аудитори за результатами відповідного форензик розслідування. На сайті американської компанії ви можете знайти коротке резюме проведеного розслідування, і тих висновків, яких вони дійшли", – додає Алексєєв.